Friday, 26 April, 2024

Νέα καρφιά από την Πρόεδρο της Βουλής

Τα κόμματα γύρισαν την πλάτη στη Ζ.Κωνσταντοπούλου


Χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ διεξήχθη η Διάσκεψη των Προέδρων. Ως εκ τούτου η συνεδρίαση δεν είχε απαρτία και θα επαναληφθεί αύριο, Κυριακή, σύμφωνα με την πρόεδρο του Σώματος.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χρησιμοποίησε το βήμα της Διάσκεψης των Προέδρων και τη ζωντανή μετάδοση από το Κανάλι της Βουλής, για να εξαπολύσει μια ακόμη επίθεση τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα όσο και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Απαντώντας στις διαρροές της κυβέρνησης, νωρίτερα, που την χαρακτήριζαν «δικτάτορα» και «λάθος επιλογή», η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι δικτάτορες δεν είναι εκείνοι που προστατεύουν τους θεσμούς, αλλά εκείνοι που τους καταλύουν μαζί με τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Όλους και όλες θα μας κρίνει η ιστορία, οι λαοί και η κοινωνία, σημείωσε και πρόσθεσε πως η ίδια είναι ήσυχη με την πολιτική, κοινωνική και κομματική συνείδησή της.
Δεν άλλαξα εγώ απόψεις, εκείνοι που αλλάζουν απόψεις και μιλούν μέσω διαρροών, θα αναμετρηθούν με τις επιλογές τους, είπε.
Στη συνέχεια επιτέθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τον οποίο είπε ότι στο πρόσωπό του δεν επικράτησαν οι απόψεις του καθηγητή που έχει γράψει άρθρα και βιβλία για την αντισυνταγματικότητα των μνημονίων, αλλά του βουλευτή της ΝΔ που υπερψήφιζει όλες τις μνημονιακές διατάξεις με πρόλογο ότι διαφωνεί και με επίλογο ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.
Σήμερα η νέα Διάσκεψη Προέδρων
Η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την έκπληξή της για την απουσία των κομμάτων υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα ζητήσει εκ νέου αύριο τη διεξαγωγή της. Παρέστη μόνο η ΚΟ Λαϊκή Ενότητα δια του Δημ. Στρατούλη, η αντιπρόεδρος της Βουλής Δ. Χαραλαμπίδου και τρεις πρόεδροι επιτροπών προερχόμενοι από το κόμμα Λαφαζάνη.
Νωρίτερα, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στη Διάσκεψη, οι κ.κ. Μπαλάφας, Τσουκαλάς, Βαρεμένος και Φίλης είχαν στείλει επιστολή αναφέροντας ότι δεν θα συμμετέχουν, καθώς «βρισκόμαστε πλέον σε προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου μόνο ως παρελκυστική τακτική μπορεί να εκληφθεί» μια τέτοια πρόσκληση.
Πηγές από το Ποτάμι σημείωναν πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί δεν υπάρχει λόγος να συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων.
Σε ανακοίνωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη αναφερόταν ότι «οι εκπρόσωποι της ΚΟ του ΚΚΕ δεν θα πάρουν μέρος στη σημερινή συνεδρίαση της διάσκεψης των Προέδρων, η οποία δεν έχει κανένα απολύτως αντικείμενο, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ουσιαστικά βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο».
Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε νωρίτερα πως το ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει κανέναν λόγο για πραγματοποίηση της σημερινής διάσκεψης των προέδρων.
Στην νέα συνεδρίαση που θα γίνει πάντως απαιτείται το 1/3 των παρόντων για να υπάρξει απαρτία, δηλαδή αρκεί να έρθει ο κ. Κριτσωτάκης που είναι επίσης στο κόμμα Λαφαζάνη και ένας εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ώστε να αθροιστούν 8 μέλη.
Η πρόεδρος της Βουλής επιθυμεί να ανοίξει το Κοινοβούλιο μέσα στην εβδομάδα, να βάλει προ ημερησίας συζήτηση για το θέμα του χρέους ενώ τόνισε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση και για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.
Newsroom ΔΟΛ

Νέα καρφιά από την Πρόεδρο της Βουλής

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου