Friday, 26 April, 2024

Νίκη της ΝΔ: Πολιτικός σεισμός από το αποτέλεσμα

Σαρωτική νίκη της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με πάνω από 20 μονάδες διαφορά, «έδειξαν» οι κάλπες της 21ης Μαΐου.

Οι πολίτες ζήτησαν αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλοντας προσφυγή σε νέες κάλπες. Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης, του τηλεφώνησαν για να τον συγχαρούν για τη νίκη του.

Στη σκιά της βαριάς ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε άμεση σύγκλιση των οργάνων του κόμματος, προκειμένου να γίνουν αλλαγές, για να δοθεί με τους καλύτερους όρους η επόμενη εκλογική μάχη.

Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη 

«Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ, μια πολύ μεγάλη βραδιά για τη δημοκρατική παράταξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης και συνέχισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα, που υπέγραψαν αυτή την πολύ μεγάλη νίκη σήμερα με τη βούλησή τους», δήλωσε στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την γνωστοποίηση των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων.

Να σημειωθεί ότι, με καταμετρημένο πλέον το 87% των ψήφων, η εκτίμηση δείχνει για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ποσοστό της τάξης του 12% και 41 έδρες στην πεντακομματική Βουλή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.

Δήλωση Τσακαλώτου για το πότε θα συγκληθούν τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο πιθανότατα θα συγκληθούν τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να συζητήσουν την εκλογική στρατηγική ενόψει της επόμενης κάλπης, σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος εξήλθε πριν από λίγο από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου. Σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ανέφερε ότι δεν ανακοινώθηκε πότε θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, ωστόσο, αν «στοιχημάτιζε» θα έλεγε ότι θα γίνει αύριο.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσακαλώτος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας και σημείωσε ότι θα συζητηθεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη διερευνητική εντολή και η στρατηγική του κόμματος ενόψει των επόμενων εκλογών.

Μητσοτάκης από τα γραφεία της ΝΔ: Όλη η Ελλάδα είναι μπλε σήμερα, στην κυριολεξία

 «Η σημερινή νίκη ανήκει σε όλους εσάς. Όλη η Ελλάδα είναι μπλε σήμερα, στην κυριολεξία. Ευχαριστώ προσωπικά όλους τους στενούς μου συνεργάτες. Έχουμε βάλει τα θεμέλια για μια καλύτερη πατρίδα. Η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Το βάρος της ευθύνης είναι τέτοιο που θα με κάνει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά για να κινηθούμε ακόμα πιο γρήγορα για την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεών μας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου