Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ξεκίνησε η διαδικασία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ

Ξεκίνησε και επίσημα σήμερα Δευτέρα, η διαδικασία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ και με απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη συγκροτήθηκε επταμελής Διοικούσα Επιτροπή για να διοργανώσει το συνέδριο της νεολαίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπό το σύνθημα: «ΟΝΝΕΔ από την αρχή».

Ο κ. Μητσοτάκης σήμανε την έναρξη της διαδικασίας για την διοργάνωση του συνεδρίου επανίδρυσης, το οποίο μετά από εισήγηση του προέδρου της Ν.Δ.θα πραγματοποιηθεί στις 14 – 16 Οκτωβρίου 2016 και θα συμπέσει με την συμπλήρωση 42 ετών από την ίδρυση της οργάνωσης που έγινε στις 17 Οκτωβρίου του 1974.

Η επταμελής επιτροπή αποτελείται από τους Νίκο Σωτηρόπουλο, Κατερίνα Οικονόμου, Γιάννη Δελακουρίδη, Βασίλη Τσιατσιάμη, Πάρι Σκιαδόπουλο, Άκη Θεοχάρη και Δήμητρα Λυγούρα και στόχος είναι να οργανωθεί ένα συνέδριο με άλλη πολιτική φιλοσοφία και λογική από αυτήν που επικρατούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τα μέλη της Διοικούσας που δεν δικαιούνται να θέσουν υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και δήλωσε: «Σήμερα ξεκινάμε την επανίδρυση της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε από την αρχή μια σύγχρονη, ανοιχτή, δημοκρατική, ευρωπαϊκή πολιτική Νεολαία».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις νέες και όλους τους νέους της Ελλάδας, είτε ζουν εδώ είτε στο εξωτερικό, να έρθουν μαζί με το κόμμα σε αυτό το νέο ξεκίνημα, ώστε να γίνει πράξη το άνοιγμα στη νέα γενιά. «Οι νέοι που βλέπουν άλλους να αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς, που νιώθουν ότι η Ελλάδα δεν αξιοποιεί το ταλέντο τους και δεν επενδύει στο μέλλον τους, οι νέοι που θέλουν να αλλάξουν την πολιτική, πρέπει τώρα να βγουν μπροστά» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, τώρα είναι η στιγμή για κάθε νέο που εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, που πιστεύει στην αξία της Δημοκρατίας, να αποδείξει ότι η νέα γενιά δεν είναι απαθής, αλλά σηκώνεται από τον καναπέ και μπαίνει στην πολιτική για να αλλάξει πράγματα.

«Στις 17 Οκτωβρίου του 2016, ακριβώς 42 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η ΟΝΝΕΔ θα έχει κάνει αυτήν τη νέα αρχή. Γι αυτόν τον σκοπό, ορίζεται μια επταμελής Διοικούσα Επιτροπή η οποία θα έχει την αρμοδιότητα διοργάνωσης του Συνεδρίου Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ» τόνισε και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι νέα και παλαιά στελέχη, αλλά κυρίως νέοι που για πρώτη φορά θέλουν να γίνουν κομμάτι μιας πολιτικής Νεολαίας, θα συνεργαστούν και θα δουλέψουν μαζί για να φτιάξουν μια υγιή Οργάνωση. Μια Νεολαία που δεν θα εξαρτά τη λειτουργία της από βαρώνους με προσωπικά συμφέροντα, αλλά που θα εκφράζει με κάθε της πράξη, το συμφέρον ολόκληρης της νέας γενιάς».

Στις 18 Απριλίου, μετά από ένα συνέδριο – παρωδία, ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την απόφασή του για επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ και η ηγεσία του κόμματος με αυτή την κίνησή της θέλει, όπως λένε κεντρικά στελέχη, να κάνει πράξη το άνοιγμα σε ολόκληρη τη νέα γενιά και από την άλλη να μην αφήσει μηχανισμούς και “βαρώνους” να έχουν τον πρώτο λόγο και γι΄αυτό σκέφτεται ένα εντελώς καινούργιο και ριζοσπαστικό σύστημα εκλογής συνέδρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να κληθεί κάποιος ως Σύνεδρος θα χρειάζεται μόνο να είναι Έλληνας πολίτης με εκλογικά δικαιώματα έως 32 ετών, και να συλλέξει 30 μοναδικές υπογραφές από άλλους νέους με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Με τον τρόπο αυτό στη Συγγρού ευελπιστούν να προσελκύσουν χιλιάδες νέες και νέους ανθρώπους που θέλουν να γίνουν κομμάτι του νέου ξεκινήματος της Νεολαίας και κυρίως ανθρώπους που θέλουν για πρώτη φορά να ασχοληθούν με την πολιτική, αλλά λόγω και της οικονομικής κρίσης αποστρέφονται την πολιτική.

«Είναι λογικό όταν το δυναμικό αυτό κομμάτι της κοινωνίας δεν βλέπει προοπτική να έχει αρνητική θέση για πολλά πράγματα, ειδικά για την πολιτική. Αυτούς τους νέους πρέπει να φέρουμε στην ΟΝΝΕΔ, στη Νέα Δημοκρατία, στην πολιτική, δείχνοντάς τους έναν άλλον δρόμο», λένε στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

tovima.gr
Ξεκίνησε η διαδικασία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου