Friday, 26 April, 2024

Οι 8 που έμειναν εκτός κυβέρνησης στον ανασχηματισμό

Δύο υπουργοί και έξι υφυπουργοί βρέθηκαν εκτός της νέας κυβερνητικής σύνθεσης, μετά τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης.
Ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης από τον Γιάννη Οικονόμου δεν περιελάμβανε μόνο νέα πρόσωπα και μετακινήσεις. Είχε και αποχωρήσεις, καθώς συνολικά 8 άτομα δεν θα είναι στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Δύο εξ αυτών ήταν Υπουργοί, ενώ οι υπόλοιποι έξι ήταν Υφυπουργοί.
Φυσικά τα μεγαλύτερα ονόματα είναι αυτά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Χάρη Θεοχάρη που αφήνουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αυτό του Τουρισμού αντίστοιχα.
Στο Υπουργείο Οικονομικών δεν θα βρίσκεται ο Γιώργος Ζαββός, καθώς καταργήθηκε το χαρτοφυλάκιο που αφορούσε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ εκτός είναι και ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης που ήταν Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό.
Εκτός από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τέθηκε ο Αλκιβιάδης Στεφανής, αλλά και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης από το Υπουργείο Υγείας. Στο υπουργείο Υποδομών, δεν θα βρίσκεται πλέον ο μέχρι πρότινος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, ο βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Εκτός κυβέρνησης είναι και η Φωτεινή Αραμπατζή που ήταν αρμόδια Υφυπουργός για την Αλιευτική Πολιτική στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου