Friday, 26 April, 2024

ΙΕΚ Έδεσσας: Οι νέες ειδικότητες

Το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας σας ενημερώνει για τις νέες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Πολύ σύντομα και σε ημερομηνία που θ’ ανακοινωθεί έγκαιρα από τις ιστοσελίδες του ΔΙΕΚ Έδεσσας (www.iekedessas.gr και www.facebook.com/diekedessas), όλοι οι ενδιαφερόμενοι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου, θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στις παρακάτω ειδικότητες:

  1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
  2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)
  3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
  4. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
  5. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
  6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
  7. ΒΟΗΘΟΣ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
  8. ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
  9. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
  10. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Κατά το πρόσφατο παρελθόν το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας έχει λειτουργήσει με μεγάλη επιτυχία και υψηλά ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων στην αγορά εργασίας τις εννέα (9) πρώτες ειδικότητες, ενώ εντάσσει φέτος για πρώτη φορά την καινοτόμο ειδικότητα του “ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ” μέσω της οποίας μπορούν οι απόφοιτοι να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις του τομέα δευτερογενούς παραγωγής αγροτικών προϊόντων.

Όσοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν ή να διδάξουν σε αυτές, μπορούν να ενημερωθούν από τους αναλυτικούς Οδηγούς Σπουδών (Syllabus) που θα βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://1drv.ms/u/s!Aj9WkaKX790FhXfwn7NF0fqsjf5E?e=USMesg

Η φοίτηση στο Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας είναι ΔΩΡΕΑΝ και διεξάγεται κατά τις απογευματινές ώρες με έναρξη στις 14:30. Μέρος της εργαστηριακής κατάρτισης λαμβάνει χώρα σε επαγγελματικούς χώρους εκτός του ΙΕΚ, σε συνεργαζόμενους φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα όπως: Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Εστιατόρια, Φωτογραφεία, Ξενοδοχεία, Διαγνωστικά Κέντρα, Κομμωτήρια, Φαρμακεία, Γυμναστήρια, Μονάδες Υγείας κ.α.

Σημειώνεται πως η έναρξη των εγγραφών, οι οποίες θα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ηλεκτρονικές, θα ανακοινωθεί άμεσα από το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ στο Web (http://www.iekedessas.gr/) και στο Facebook (https://www.facebook.com/diekedessas) μόλις ορίσει το Υπουργείο Παιδείας επίσημα την σχετική ημερομηνία. Μέχρι τότε (προαιρετικά) όσοι επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους (Ονοματεπώνυμο, Τηλέφωνο και Ειδικότητα προτίμησης) στο email του ΔΙΕΚ Έδεσσας giekedes@sch.gr ώστε να ειδοποιηθούν άμεσα για την έναρξη των εγγραφών.

Διευκρινίζεται πως από την Πέμπτη 2/9/2021 μέχρι και την Παρασκευή 10/9/2021 εγγράφονται αποκλειστικά και μόνο οι επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού, στις εξής τρεις ειδικότητες:

  1. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
  2. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
  3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Από την Τετάρτη 1/9/2021 το ΔΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ θα λειτουργεί συνεχόμενα για το κοινό στο ωράριο 9:00 με 19:00 (τηλ. 2381022282).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου