Tuesday, 30 April, 2024

Ο βουλευτής Γιάννης Δημητροκάλλης ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κ.Ο. των Σπαρτιατών

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στους Σπαρτιάτες, καθώς μετά από τον Γιώργο Μανούσο, ο οποίος αποχώρησε από τους Σπαρτιάτες, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιάννης Δημητροκάλλης ανακοίνωσε την επίσης την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα του Βασίλη Στίγκα, μετά την ποινική δίωξη από τον Άρειο Πάγο σε βάρος των 11 βουλευτών του κόμματος -εκτός του προέδρου Βασίλη Στίγκα-για εξαπάτηση των εκλογέων.

Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, επισημαίνει ότι πραγματικός ηγέτης του κόμματος Σπαρτιάτες ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης και σε βάρος του φυλακισμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής. Για την απόφαση να ζητήσει ποινικές διώξεις σε βάρος των 11 βουλευτών του κόμματος αξιοποίησε δηλώσεις και καταθέσεις του Βασίλη Στίγκα, προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Οι βουλευτές των Σπαρτιατών για τους οποίους παραγγέλλεται η άσκηση ποινικής δίωξης είναι οι: Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ, Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ, Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ, Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ, Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ, Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ, Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ, Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ, Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ.

Στον απόηχο της παραγγελίας για ποινικές διώξεις, ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος, είναι ο πρώτος που απέστειλε επιστολή ανεξαρτητοποίησης, στην οποία επιτίθεται κατά του προέδρου του κόμματος. «Έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών Β. Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την Κ.Ο των Σπαρτιατών» αναφέρει ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κώστα Τασούλα.

Αρκετοί βουλευτές τηρούν στάση αναμονής και ζητούν την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας με την παρουσία του Βασίλη Στίγκα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα έως την προσεχή Δευτέρα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου