Friday, 26 April, 2024

“Πάγος” στους εμβολιασμούς κυβερνητικών, μετά την πολιτική θύελλα και τον διεθνή διασυρμό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ακόμα φορά υποχρεώθηκε να αλλάξει ρότα μετά την πολιτική θύελλα και την κοινωνική αγανάκτηση

που προκάλεσαν οι κυβερνητικές αποφάσεις για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό στελεχών σε βάρος υγειονομικών.
Οι εικόνες ντροπής με υπουργούς, υφυπουργούς ακόμα και δευτερότριτα στελέχη, να φωτογραφίζονται με σηκωμένο το μανίκι τη στιγμή που κάνουν το εμβόλιο παίρνοντας τη θέση ενός γιατρού ή νοσηλευτή, προκάλεσαν πολιτική θύελλα αλλά και διεθνή διασυρμό και τελικά υποχρέωσαν το Μαξίμου να παγώσει τους εμβολιασμούς.
Η ανακοίνωση έγινε από την αναπληρώτρια κυβερνητικό εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη και όχι από τον Στέλιο Πέτσα.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά δήλωσε ότι μέχρι την Τρίτη το βράδυ είχαν εμβολιαστεί 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 126 που είχαν μπει στη λίστα.« Και εδώ κλείνει. Θα εμβολιστούν και αυτοί όπως και όλοι μας όταν έρθει η σειρά μας με βάση την προτεραιοποίηση όπως και εγώ θα κάνω το εμβόλιο και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω ότι έρθει η σειρά μου».
Σε ερώτηση για τις selfies των κυβερνητικών στελεχών που εμβολιάζονταν είπε: «Σας είπα για τις selfies κακώς έγιναν, ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στο ανώτατο επίπεδο και δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω. Κακώς υπήρχαν αυτές οι αναρτήσεις».
Να σημειωθεί ότι ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ο εμβολιασμός κατά προτεραιότητα 45 κυβερνητικών στελεχών, αιφνιδίως ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός ανέβηκε στους 126 χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός ανέβηκε μετά από εσωκυβερνητικές και εσωκομματικές πιέσεις που έκανε δεκτές το Μαξίμου για να τους έχει όλους ικανοποιημένους. Είναι χαρακτηριστικό ότι έφτασαν ακόμα και στο σημείο να ακυρώσουν στο νοσοκομείο Σωτηρία τον εμβολιασμό υγειονομικών για να πάνε κυβερνητικά στελέχη.
Το Μαξίμου ενοχλήθηκε από τη δημοσιότητα, όχι από την ουσία
Η αρχή του τέλους για την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει ρουσφέτια ακόμα και με τα εμβόλια καταρτίζοντας και λίστα εμβολίων για VIP κυβερνητικούς, ξεκίνησε όταν χωρίς αιδώ τα κυβερνητικά στελέχη έβγαζαν selfies και διαφήμιζαν τον εμβολιασμό τους στα social media προκαλώντας την αγανάκτηση των πολιτών.
Έτσι άρχισαν οι διαρροές ότι ο πρωθυπουργός είναι ενοχλημένος όχι για την ουσία του πράγματος αλλά γιατί τους ξέφυγε επικοινωνιακά. Εν ολίγοις εάν πήγαιναν στα μουλωχτά, χωρίς φωτογραφίες και selfies να εμβολιαστούν όλα θα ήταν ωραία και καλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Φαρμακερό ήταν το σχόλιο του Νάσου Ηλιόπουλου στο Facebook: «Μετέτρεψαν τον εμβολιασμό σε ευκαιρία για φωτογράφιση κυβερνητικών στελεχών. Αντιμετώπισαν το εμβόλιο ως προνόμιο. Μετά την κατακραυγή των πολιτών κυκλοφορούν ρεπορτάζ για «δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού» και αποδοκιμάζουν αυτούς που οι ίδιοι έδωσαν το οκ να εμβολιαστούν.
Για άλλη μια φορά η τέχνη προηγείται της ζωής και την απάντηση μας τη δίνει ο μεγάλος Σταύρος Τσιώλης».

Αυγή

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου