Tuesday, 7 May, 2024

Ποτάμι για ΕΡΤ: «ΕΡΤικές γραφικότητες»

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε το Ποτάμι τις εκδηλώσεις για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Συγκεκριμένα, το Ποτάμι σημείωσε:
«Ποιο ακριβώς πράγμα τίμησαν στην ΕΡΤ με τρισάγια και μνημεία; Τη λειτουργία ενός προπαγανδιστικού κυβερνητικού καναλιού με 2.500 υπαλλήλους, περισσότερους από όλα τα άλλα κανάλια μαζί, για 5% συνολική τηλεθέαση; Τέτοιες εκδηλώσεις μόνο τη γραφικότητα κάποιων δείχνουν. Εξ ου και οι πολιτικές παρουσίες.
Η χώρα χρειάζεται δημόσια τηλεόραση. Αλλά δημόσια τηλεόραση, ανεξάρτητη από την εκάστοτε κυβέρνηση με τήρηση της δεοντολογίας και σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων. Όχι κανάλι που έχει πάρει διαζύγιο με την αντικειμενικότητα κι εξοργίζει όποιον δεν βλέπει τα πράγματα με τις κομματικές παρωπίδες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Τρισάγιο και αποκάλυψη μνημείου στην ΕΡΤ για όσους «έφυγαν» τη διετία 2013-2015
Με μία σεμνή τελετή και τρισάγιο τιμήθηκε η μνήμη των 23 ανθρώπων (εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων) που στη διάρκεια της διετίας 2013 – 2015 έφυγαν από τη ζωή, από αιτίες που συνδέονταν άμεσα ή έμμεσα με το κλείσιμό της. Μετά το τρισάγιο έγιναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου που φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς ο γλύπτης Κυριάκος Ρόκος. Εισαγωγικό χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Ένταση υπήρξε όταν κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του γενικού γραμματέα ενημέρωσης και επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου και του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης από τη ΛΑΕ, αλλά και η Ραχήλ Μακρή, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την παρουσία τους, ενώ υπήρξαν και κάποιες φραστικές αντεγκλήσεις.

Ακολούθως από την πλευρά της ΠΟΣΠΕΡΤ ο Τάσος Τριανταφύλλης και εκ μέρους της ertopen ο Μιχάλης Μεσσήνης, απένειμαν τιμητικές πλακέτες στο γλύπτη Κυριάκο Ρόκο, ο οποίος δήλωσε ότι «πρέπει το άνοιγμα της ΕΡΤ να γίνει πιο μεγάλο για να δικαιωθούμε όλοι όσοι αγωνιστήκαμε για να ανοίξει και πάλι».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου