Sunday, 5 May, 2024

«Πώς θα ζήσω με 652 ευρώ»; ρώτησε άρρωστος συνταξιούχος τον Τσίπρα

«Παίρνω 652 ευρώ. Τα έξοδά μου είναι 500. Πώς θα ζήσω»; ρώτησε καρκινοπαθής και ο πρωθυπουργός επέκρινε τους προκατόχους του λέγοντας: «Παραλάβαμε το σπίτι διαλυμένο…».

Συγκλονιστικό διάλογο με έναν συνταξιούχο είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη.

«Παίρνω σύνταξη 652 ευρώ. Τα έξοδά μου είναι 500 ευρώ το μήνα. Πώς θα ζήσω;» ρώτησε με απόγνωση τον κ. Τσίπρα ένας καρκινοπαθής στον Εύοσμο.

«Πού μένεις;» ρώτησε ο πρωθυπουργός. «Εδώ κοντά» απάντησε ο συνταξιούχος.

«Όχι, σε δικό σου σπίτι ή σε ενοίκιο;» συνέχισε ο κ. Τσίπρας. «Σε δικό μου» ήρθε η απάντηση. «652 ΟΓΑ;» ρώτησε ο πρωθυπουργός. «Ήμουνα ΙΚΑ και ΟΑΕΕ» ήρθε η απάντηση. «Οι μειώσεις γίνανε επί ΝΔ, από σας δεν είδα τίποτα, 5 ευρώ» συνέχισε ο συνταξιούχος.

«Να τα λέμε κι αυτά γιατί παραλάβαμε το σπίτι διαλυμένο και μας κουνάνε και το δάχτυλο» ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού…

Δείτε τον διάλογο που είχε ο συνταξιούχος με τον πρωθυπουργό

Με την Κατερίνα Νοτοπούλου, την επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη στο πλευρό του, πραγματοποίησε την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην συνέχεια, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, τα μέσα ενημέρωσης αλλά και τους συνδικαλιστές του χώρου της Υγείας, λέγοντας: «Ακούμε άναρθρες κραυγές από τους βολεμένους, αλλά και από τους συνδικαλιστές που έπρεπε να είναι εδώ στο πλευρό μας». Μάλιστα, θέλοντας να κάνει χιούμορ και με το ποδόσφαιρο, είπε πως στην αντιπολίτευση «τα βλέπουν όλα πέτσινα, πέτσινα τα αντίμετρα, πέτσινο και το κύπελλο στον ΠΑΟΚ»!pano

Περνάμε σύντομα τον τελευταίο μεγάλο κάβο αλλά σε πολύ λίγο καιρό, οι πολίτες θα μπορούν να δουν πού οδηγεί όλο αυτό. Σήμερα μπορούμε να δούμε ότι υπάρχει ορίζοντας, έκλεισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός. Από νωρίς βρέθηκαν απέξω πολίτες που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην Υγεία και περίμεναν τον πρωθυπουργό κρατώντας πανό με τα λόγια: «Διεκδικούμε την ζωή που μας αξίζει». Όταν ο Αλέξης Τσίπρας με τη συνοδεία του έφτασε, κάποιοι του φώναξαν «μας εξαπάτησες» και καρκινοπαθείς του έκαναν παράπονα για τις μειώσεις στις συντάξεις.

protothema

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου