Saturday, 11 May, 2024

Σήμερα η Κύπρος βγαίνει από το μνημόνιο – Το μυστικό τους; Εκεί δεν έχουν Τσίπρα!!!

Πολλοί αναρωτιούνται που οφείλεται η επιτυχία της Κύπρου και μετά από τρία χρόνια σκληρής λιτότητας και ύστερα από οκτώ αξιολογήσεις, κατα φέρνει να βγει από το μνημόνιο

Η απάντηση είναι απλή: Στην Κύπρο δεν είχαν Τσίπρα να θέλει “σώνει και καλά” να γίνει πρωθυπουργός και να εκβιάζει καταστάσεις.
Εκεί υπήρξε το αυτονόητο μεν, αλλά παράδοξο για τα ελληνικά δεδομένα, μπροστά στον κίνδυνο όλα τα κόμματα να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ακολουθήσουν μια κοινή γραμμή σε ό,τι αφορά τηνν εφαρμογή του μνημονίου. και φυσικά πρέπει να σημειώσουμε ότι η Κύπρος χρειάσθηκε ένα μνημόνιο. Η Ελλάδα τρία και βλέπουμε…
Η Κύπρος είναι η τέταρτη χώρα που βγαίνει από το μνημόνιο, ύστερα από την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Σήμερα, στη συνεδρίαση του Εurogroup σήμερα στις Βρυξέλλες θα καθοριστεί η έξοδος της Κύπρου από το μνημόνιο, μετά από τρία χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής βάσει του προγράμματος που λήγει επίσημα στις 23 Μαρτίου.
Το μνημόνιο λήγει τυπικά στις 31 Μαρτίου, ενώ το πρόγραμμα με το ΔΝΤ ολοκληρώνεται τον Μάιο.
Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, η Κύπρος δεν θα ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης.
Αυτό σημαίνει ότι έχει πλέον εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της οικονομίας της και ότι θα τα καταφέρει στις αγορές.
Σημειώνεται ότι για την Ελλάδα συμπληρώνονται έξι χρόνια σκληρής λιτότητας, αλλά και παλινωδιών, και πολιτικού διχασμού, συνταγή που οδηγεί στην καταστροφή.
Αλλά είπαμε… Στην Ελλάδα υπάρχει Τσίπρας.
rigillis18.blogspot

Σήμερα η Κύπρος βγαίνει από το μνημόνιο – Το μυστικό τους; Εκεί δεν έχουν Τσίπρα!!!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου