Sunday, 5 May, 2024

Συγκρότησαν Κίνημα διεκδικώντας την αυτονόμησή τους και τη δημιουργία νέου Δήμου!

Με αίτημα τη δημιουργία του νέου δήμου Σοχού προκειμένου, όπως ισχυρίζονται, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα

που δημιούργησε το 2010 ο «Καλλικράτης» με την συνένωση δήμων και την συγκρότηση του μεγάλου δήμου Λαγκαδά, όπως τον ξέρουμε σήμερα, πολίτες από τις περιοχές στα όρια των πρώην δήμου Σοχού, Αρέθουσας, Βερτίσκου αλλά και άλλων περιοχών δημιούργησαν το κίνημά τους με σκοπό να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ήδη, στις 28 Ιουνίου 2020 δημιουργήθηκε και με τη… βούλα το «Κίνημα των Πολιτών Σοχού, Αρέθουσας και Περιχώρων» ενώ την ιδρυτική διακήρυξη υπογράφουν συνολικά 32 άτομα. Επόμενο βήμα, όπως αναφέρει στο makthes.gr ο πρόεδρος της Κίνησης, Απόστολος Μισχόπουλος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι στο «αέρα» του διαδικτύου η σχετική ιστοσελίδα του Κινήματος ενώ δημότες και κάτοικοι της περιοχής άνω των 16 ετών θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην μεγάλη εκστρατεία, όπως λέει ο κ. Μισχόπουλος, συλλογής υπογραφών.
«Προσθέσαμε στο καταστατικό μας χαρακτηριστικά τέτοια που να επιτρέπουν τη συμμετοχή όλων χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, κοινωνικές εξαρτήσεις, ρατσιστικές συμπεριφορές πάντα με γνώμονα την προσφορά χωρίς διακρίσεις και επί ίσοις όροις για όλους» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ιδρυτική διακήρυξη. «Κυρίαρχος σκοπός μας η συμβολή στη διεκδίκηση, με κάθε νόμιμο μέσο, της επανασύστασης του νέου Δήμου Σοχού στα γεωγραφικά όρια που υφίστανται μετά τη συνεννόηση» υπογραμμίζεται επίσης. «Το κίνημα θα είναι κοντά σε όλους τους θεσμικούς φορείς για οποιαδήποτε βοήθεια ή συνεργασία μας ζητηθεί αλλά ταυτόχρονα θα συγκρουστεί, αν χρειαστεί, επ’ ωφελεία του κοινωνικού καλού και συμφέροντος» σημειώνεται στην ιδρυτική διακήρυξη.
Το αίτημα για «σπάσιμο» των δήμων Λαγκαδά (Σοχός) και Βόλβης (Αρέθουσα) και η δημιουργία ενός νέου δήμου, «ορεινού» όπως σημειώνουν τα μέλη του Κινήματος δεν είναι τωρινό… διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου