Saturday, 27 April, 2024

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Βαρύ το κλίμα μετά την παρέμβαση Τσίπρα. Ενόχληση Κασσελάκη

Σε βαρύ κλίμα ξεκινά το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, με ομιλία Κασσελάκη.

Το ήδη κακό κλίμα από τις εσωτερικές έριδες ήρθε να επιβαρύνει η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία καταφέρθηκε κατά πάντων: Κασσελάκη, διαφωνούντων και Νέας Αριστεράς.

Δήλωση Τσίπρα: Ο Κασσελάκης να προσφύγει στη βάση για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε προσφυγή εκ νέου στη βάση, ώστε να εκλεγεί ηγεσία με αναβαπτισμένη εντολή.

Παρέμβαση με γραπτή δήλωση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν ξεκινήσει το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης όχι από την Πολιτική Γραμματεία, αλλά από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ο Πρόεδρος, έθεσε προχθές καθαρά θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Και πιστεύω ορθώς το έπραξε.

Εκλέχτηκε χωρίς να προλάβει να διατυπώσει αναλυτικά τις θέσεις και το σχέδιό του.

Για να οδηγήσει το κόμμα στην επερχόμενη εκλογική μάχη πρέπει να είναι σαφές ότι διαθέτει, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας. Μόνο που την ψήφο εμπιστοσύνης, οφείλει να τη ζητήσει από αυτούς που τον εξέλεξαν Πρόεδρο και όχι από την Πολιτική Γραμματεία.

Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει επίσης ότι δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός, ούτε όμως και να παραβρεθεί «σε ένα συνέδριο που έχει δρομολογηθεί ώστε να αγνοήσει τα κρίσιμα προβλήματα εν ονόματι μιας επίπλαστης αισιοδοξίας. Ένα συνέδριο, όπου θα υποκριθούμε όλοι μαζί πόσο αγαπημένοι είμαστε και το κοινό θα μας χειροκροτήσει. Όχι. Προσωπικά εμένα δεν μου λείπει ούτε το βήμα, ούτε το χειροκρότημα. Δεν είναι ώρα για χειροκροτήματα, αλλά για να ειπωθεί η αλήθεια».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει σε άλλο σημείο ότι «αδιαφορούμε αν η κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί συνθήκες απουσίας αντιπολίτευσης, ανεξέλεγκτης διακυβέρνησης και άρα εν τέλει και κρίση δημοκρατίας. Και η αδιαφορία αυτή δεν αφορά έναν, αφορά πολλούς.

«Στις 29 Ιούνη, μετά την εκλογική ήττα, πήρα μια δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει σε λίγο φέρεται ενοχλημένος και αναμένεται να σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, όπως λένε συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου