Sunday, 28 April, 2024

Τι συνέβη με την παραίτηση Ζαούτη: Είχε δρομολογηθεί προ της πλημμύρας στη Θεσσαλία;

Ο Θεοκλής Ζαούτης υπέβαλλε την παραίτησή του σήμερα από τη θέση του επικεφαλής του ΕΟΔΥ.

Η περιθωριοποίησή του και από το Συντονιστικό στη Θεσσαλία φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας, Θεοκλής Ζαούτης.

Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεοκλής Ζαούτης διαφωνούσε με τους χειρισμούς του υπουργείου, όπως και με παρεμβάσεις στον ΕΟΔΥ, οι οποίες έγιναν εν άγνοια του. Η περιθωριοποίησή του και από το Συντονιστικό στη Θεσσαλία φαίνεται ότι τον δυσαρέστησε περαιτέρω και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Κυβερνητικές πηγές με διαρροή τους στο ΑΠΕ ΜΠΕ,  εμμέσως πλην σαφέστατα, επιβεβαιώνουν τη δυσαρέσκεια Ζαούτη και αναφέρουν ότι η αντικατάστασή του είχε δρομολογηθεί προ της πλημμύρας στη Θεσσαλία και χθες ανακοινώθηκε εσωτερικά η νέα σύνθεση του ΔΣ ΕΟΔΥ. Μάλιστα είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας με αλλαγές στη δομή του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το newsit.gr, ήδη από χθες ανακοινώθηκε εσωτερικά η νέα σύνθεση του ΔΣ ΕΟΔΥ. Θυμίζουν ότι είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας με αλλαγές στη δομή του οργανισμού.

Τονίζουν ακόμα ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο με το νέο Πρόεδρο Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος προΐστατο μέχρι πρότινος του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάλιστα , το Εργαστήριο αυτό αποτελεί και Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και έχει προσωπικό του ΕΟΔΥ επί μονίμου βάσεως στο εργαστήριο. Και καταλήγουν: «Η αναπληρώτρια Υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη συνεργάζεται τόσο με τον κ. Χατζηχριστοδούλου όσο και με τους επικεφαλείς του εργαστηρίου, αλλά και τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή. Ο κ.Ζαούτης δήλωσε παραίτηση λίγες ώρες πριν από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που θα γίνει σήμερα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου