Friday, 26 April, 2024

Χατζηδάκης: Είχαν την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα Αγίων-Αχτσιόγλου: Πολιτική εκμετάλλευση

Νέες αντεγκλήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και οι κινήσεις της Κουμουνδούρου από το 2022

οπότε και υπήρχαν φήμες για τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή μέχρι σήμερα, οπότε και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της βελγικής δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για αντιφάσεις, όσον αφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αξιώνοντας μία «συγγνώμη» για την τοξική, όπως την χαρακτήρισε, αντιπολίτευση που άσκησε στο παρελθόν, με την Έφη Αχτσιόγλου να τον κατηγορεί για προσπάθεια πολιτικής και μικροκομματικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης.

«Έμεναν με την εντύπωση ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα κόμμα Αγίων και αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι «ήρθε αυτή η ιστορία, στην οποία η πραγματικότητα εκδικείται τον ΣΥΡΙΖΑ», καθώς δείχνει την υποκρισία και την ακραία τοξική αντιπολίτευση που άσκησε «για θέματα που αφορούν συμπεριφορές που έχουν απαξία, που δεν έχουν χρώματα, είναι διάσπαρτα» και πρέπει να απομονώνονται και να καταδικάζονται.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται αντιφάσεις για το πότε έμαθαν για την υπόθεση. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένα συνεκτικό αφήγημα. Πάντως για μένα το κυρίαρχο είναι να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για τη φύση του ζητήματος, δεν είναι πολιτικό, είναι ποινικό. Και πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ να κατανοήσει ότι αυτό που έκανε, η τοξική αντιπολίτευση, στρέφεται εναντίον του. Περιμένω μία στοιχειώδη αυτοκριτική για όσα προηγήθηκαν» σχολίασε με νόημα.

«Πολιτική επένδυση εκμετάλλευσης του γεγονότος»

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας για μικροκομματική εκμετάλλευση. «Άκουσα τον κ. Χατζηδάκη, ότι δεν πρέπει να γίνει πολιτική εκμετάλλευση και όλη του η τοποθέτηση ήταν μία πολιτική επένδυση εκμετάλλευσης του γεγονότος. Ήταν σε πλήρη αντίθεση με την τοποθέτηση αρχής, γιατί ακολούθησε πολιτική επίθεση» ανέφερε.

Σύμφωνα με την κυρία Αχτσιόγλου, η υπόθεση Γεωργούλη είναι «εντελώς σοκαριστική» και ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε άμεσα. «Εξ αρχής, μέσα σε 15 λεπτά, μόλις έγινε γνωστή, αποπέμφθηκε» είπε.

Η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν υπήρξαν φήμες περί ανάρμοστης συμπεριφοράς, απευθύνθηκε και στην αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Δεν βλέπω κάτι άλλο που θα μπορούσε να γίνει πρωτύτερα» είπε.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε ότι η διαφορά με την υπόθεση Λιγνάδη είναι ότι «κατηγορούσαμε την κυβέρνηση ότι αντί να δράσει άμεσα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που σε 15 λεπτά τον απέπεμψε, έφτασε να τον προστατεύει για μεγάλο διάστημα».

«Δεν είστε εισαγγελείς της δημόσιας ζωής στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Περίμενα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει μία συγγνώμη για όσα έκανε τότε» απάντησε ο κ. Χατζηδάκης, λέγοντας: «Δεν είστε εισαγγελείς της δημόσιας ζωής. Να ζητάτε και καμία συγγνώμη πότε πότε». «Ο κ. Μητσοτάκης τον Πάτση τον διέγραψε όταν έμαθε η υπόλοιπη κοινωνία», είπε από την πλευρά της η κυρία Αχτσιόγλου και τον κ. Χατζηδάκη να της υπενθυμίζει ότι ο Νίκος Παππάς θα είναι και πάλι υποψήφιος. «Και τον κατεβάζετε με καταδίκη, όχι με υποψίες» ανέφερε.

«Για εσάς μπορεί να είναι το μόνο ζητούμενο, τι σας συμφέρει μικροκομματικά» του είπε η κυρία Αχτσιόγλου.

«Όταν υπάρχουν φαινόμενα απαξίας στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι απλά Τετάρτη» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, με την κυρία Αχτσιόγλου να λέει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής σε θέματα έμφυλης βίας, ενώ «ο κ. Μητσοτάκη διέγραψε τον Πάτση όταν ο κόσμος έμαθε τις πράξεις του».

Θέμα εκλογής ευρωβουλευτών έθεσε ο Χάρης Καστανίδης

Από την πλευρά του, ο Χάρης Καστανίδης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να πολιτικοποιήσει το θέμα. «Δεν υπάρχει θέμα συλλογικής ποινικής ή πολιτικής ευθύνης» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής έθεσε θέμα προστασίας των στοιχείων του θύματος, αλλά και θέμα κατάρτισης των ευρωψηφοδελτίων. «Να αλλάξουμε τον τρόπο εκλογής στην Ευρωβουλή» είπε χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου