Friday, 26 April, 2024

Κέντρο Πρόληψης “Όραμα”: Δράσεις εν μέσω πανδημίας

Το Κέντρο Πρόληψης ¨Οραμα” νομού Πέλλας, στην προσπάθειά του να στηρίξει τις ανάγκες της κοινότητας και πάντα με προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών

οργάνωσε το διάστημα από Σεπτέμβριο του 2020 έως και σήμερα, 23 Απριλίου 2021, τις δράσεις που ακολουθούν:
I. Δράσεις με Γονείς

Πέντε διαδικτυακές Ομάδες Γονέων (67 άτομα) όπου συμμετείχαν γονείς και από τους 4 Δήμους του Νομού.

2 Διαδικτυακές Ομάδες με Εγκυμονούσες (24 γυναίκες) όπου η χρήση της τεχνολογίας έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχουν και γυναίκες που κατάγονται μεν από το Νομό αλλά ζουν στο εξωτερικό.

3 Τηλε-ημερίδες (115 γονείς) με θέματα την στήριξη των γονέων εν μέσω πανδημίας και τον εκφοβισμό, σε συνεργασίας με τις συντονίστριες εκπαιδευτικού έργου Π/θμιας Εκπ/σης Π. Ξανθίδου, Σ. Σαμαρά, και Προσχολικής Αγωγής Α. Βαμβάκη. Συνολικά στις δράσεις συμμετείχαν 206 γονείς.
II. Δράσεις με Μαθητές

3 Δια-δικτυακές Ομιλίες σε 45 μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Γιαννιτσών. Συνολικά συμμετείχαν 45 άτομα.
III. Δράσεις με Εκπαιδευτικούς

Πραγματοποιήθηκαν 3 Τηλε-ημερίδες σε 145 εκπαιδευτικούς των Δήμων Έδεσσας, Σκύδρας και Πέλλας, με θεματολογία τις ψυχολογικές συνέπειες του εγκλεισμού, το φόβο της απώλειας και τη διαχείριση της απώλειας στο σχολικό πλαίσιο σε συνεργασία με τον συντονιστή Π/θμιας Εκπ/σης Χ. Φανιόπουλο. Πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις συμβουλευτικής (διαδικτυακά ή δια ζώσης) με εκπαιδευτικούς σε 4 σχολεία του Νομού (28 άτομα). Συνολικά συμμετείχαν 173 άτομα.
IV. Δράσεις με Στελέχη Πρόληψης-Εκπαίδευση Εκπαιδευτών

2 Δια-δικτυακές Ομάδες εκπαίδευσης με συναδέλφους από 15 Κέντρα Πρόληψης της Ελλάδος, από το Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας Γιαννιτσών «Παναγία η Οδηγήτρια» και από την Σύλλογο Κοινωνικής Πρωτοβουλίας «Πρωτοβουλία για το Παιδί» εκπαιδεύτηκαν στο πρόγραμμα ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΑΜΑ «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα»
Συνολικά συμμετείχαν 30 άτομα.
V. Δράσεις στην Ευρεία κοινότητα-ειδικές ομάδες

2 Δια-δικτυακές Ομάδες Διακοπής Καπνίσματος (Η μία είναι σε εξέλιξη)
Συνολικά συμμετείχαν/ουν 19 άτομα.

1 Αρθογραφία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

VI. Συμβουλευτική

Πραγματοποιήθηκαν 375 Συνεδρίες Συμβουλευτικής υποστήριξης με 164 ενδιαφερόμενους που επικοινώνησαν με το Κ.Π. «Όραμα» και ζήτησαν ψυχολογική υποστήριξη για τους ίδιους ή τους οικείους τους.
VII. Συνεργασίες και Εποπτείες

Εποπτεία με το Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας «Παναγία η Οδηγήτρια», και ανάθεση εισαγγελικών εντολών από την Εισαγγελία Έδεσσας. Συνεργασία με 13 άτομα/συναδέλφους

Το σύνολο των συμπολιτών μας που ωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης κατά το διάστημα Σεπτέμβριος 2020-Απρίλιος 2021 είναι κατά προσέγγιση 650 άτομα. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συν-πολίτες μας που μας εμπιστευθήκαν και ευχόμαστε καλό Πάσχα!

Με εκτίμηση
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος Λάζαρος Σιάντσης, Κλινικός Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου