Saturday, 27 April, 2024

Κατερίνα Ιγνατιάδου: Περήφανη, ευτυχής και χαρούμενη για τα παιδιά της Σκύδρας!

Κατερίνα Ιγνατιάδου

Περήφανη, ευτυχής και χαρούμενη για τα παιδιά της Σκύδρας!

Πόσα συγχαρητήρια να δώσουμε στον Γιώργο Παλάσκα, τον νεαρό συνδημότη μας,  σκηνοθέτη της ταινίας ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ, η οποία προβλήθηκε στο κατάμεστο Πνευματικό κέντρο, με αφορμή την ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού-bullying.

Και μόνο ο προβληματισμός και ο εντοπισμός του θέματος της ταινίας αποδεικνύει την αντίληψη, την ευαισθησία, την κριτική σκέψη, την ανησυχία, το ενδιαφέρον του σκηνοθέτη και των πρωταγωνιστών, για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

Τα σχολεία πρέπει να είναι χώροι χαράς, ευτυχίας, δημιουργίας, κοινωνικοποίησης των παιδιών, χώροι που πέρα από τη μάθηση, τα παιδιά θα ανοίγουν τα φτερά τους, θα σχεδιάζουν και θα ονειρεύονται…

Κανείς δε δικαιούται να γκρεμίζει τα όνειρα των παιδιών μας, των νέων, κανείς δε δικαιούται να μαυρίζει τις ψυχές τους…

Ας δουλέψουμε όλοι μαζί για την αλλαγή νοοτροπίας, ξεκινώντας από τον απαιτούμενο σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους, σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε προσωπικότητα! Φυσικά, όπως πολύ σωστά είπε ο παππούς του σκηνοθέτη τα πάντα ξεκινούν από την οικογένεια… λέξεις όπως συγνώμη, σ’ αγαπώ, εμείς και όχι εγώ, είναι τα βασικά συστατικά…

Γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, να χαίρεστε και να καμαρώνετε παιδιά κι εγγόνια και μαζί με εσάς και όλοι εμείς!Θερμά συγχαρητήρια επίσης στους ηθοποιούς-συνδημότες μας, στην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, Ιωάννα Βέργου, που είχε την ευθύνη της χθεσινής διοργάνωσης, όπως και στο Κέντρο κοινότητας Σκύδρας, στην κοινωνική λειτουργό μας, στον επιστημονικό υπεύθυνο του κέντρου ‘ΟΡΑΜΑ’, Λάζαρο Σιάντση για την όμορφη προσέγγιση και ανάλυση των μηνυμάτων της ταινίας.

Συγκλονιστικά όλα τα μηνύματα της ταινίας και της συζήτησης… θα κλείσω με τα εξής: “…θύτες που κάποτε υπήρξαν θύματα” και “ο πολιτισμός προστατεύει από τα φαινόμενα βίας”. Καλή συνέχεια σε όλα τα παιδιά μας!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου