Saturday, 27 April, 2024

Με επιτυχία η ημερίδα για την Άνοια και τη Νόσο Αλτσχάιμερ, στη Σκύδρα

Στον Ιερό ναό Αγίου Στεφάνου, τον άξιο πνευματικό πατέρα Αντώνιο και το Κέντρο Υγείας Σκύδρας έγινε η συνδιοργάνωση για την Άνοια και τη Νόσο Αλτσχάιμερ!

Εποικοδομητικές ήταν οι εισηγήσεις της επισκέπτριας υγείας Αθηνάς Τασιώνα και της προϊσταμένης της Νοσηλευτικής υπηρεσίας Νίκης Ποζίδου, όπως και το συγκινητικό θεατρικό μονόπρακτο της Νίκης Ποζίδου από τις ηθοποιούς Σοφία Πετρίδου και Βασιλική Γιώγα, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου.

Το παρών έδωσε και η δήμαρχος Σκύδρας, η οποία είπε: “Ενημερωθήκαμε, προβληματιστήκαμε και σίγουρα πολλοί κινητοποιηθήκαμε έτσι, ώστε να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε, να υιοθετούμε συνήθειες και τρόπο ζωής που προάγει την σωματική και ψυχική μας υγεία αλλά και να αντιμετωπίζουμε ως φροντιστές τους οικείους μας.

Ο Δήμος Σκύδρας έχοντας ως στόχο την πρόληψη στηρίζει τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας, που εδρεύει στο ΚΕΠ Υγείας, και σε συνεργασία με την Εταιρεία Alcheimer Αθηνών, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (του οποίου είναι μέλος) και το Κεπ υγείας Σκύδρας παρέχει υπηρεσίες προσυμπτωματικού ελέγχου, συμβουλευτικές υπηρεσίες για ψυχοκοινωνική υποστήριξη και οργανώνει ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης από εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας λειτουργεί κάθε Πέμπτη στα γραφεία του ΚΕΠ Υγείας (Κτίριο ΚΕΠ Σκύδρας), από τις 8.00 έως τις 12.00 κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2381351970 (κάθε Πέμπτη από τις 8.00 έως τις 12.00) και 2381351770 (τις υπόλοιπες ημέρες, από τις 12.00 έως τις 14.00)

Παράλληλα, λειτουργούν στον Δήμο τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι που παρέχουν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, νοσηλευτική φροντίδα, συμβουλευτική στήριξη και πραγματοποιούν δράσεις, συνεχίζοντας να προσφέρουν χαρά, φροντίδα, ενημέρωση και ανακούφιση στα προβλήματα της ευάλωτης Τρίτης ηλικίας και σε μοναχικά άτομα”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου