Friday, 26 April, 2024

Ντίνα Πλιούτα:” Να κάνουμε και πάλι την Έδεσσα πρωτοπόρο στις πολιτιστικές δράσεις”

Η βαθμιαία επιστροφή στην κανονικότητα, ανοίγει ορίζοντες και για την επαναλειτουργία των μορφωτικών-πολιτιστικών Συλλόγων

που διατηρούν και διαδίδουν την παράδοση, τ αήθη και έθιμα στον τόπο μας.
Η πόλη της Έδεσσας, χαρακτηρίζεται από τις σχεδόν καθημερινές της εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την παράδοση.
Ωστόσο, μετά από τα μέτρα που είχαν παρθεί, λόγω του covid, αυτή η δράση, είχε δυστυχώς ανασταλεί.
Ποια όμως είναι η προσδοκία, των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό;
Να τι μας είπε, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Έδεσσας, Ντίνα Πλιούτα:
“Προφανώς και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός, ότι σιγά-σιγά επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Με προσοχή βέβαια, για να κερδίσουμε ότι χάσαμε όλους αυτούς τους μήνες απραξίας.
Ο Σύλλογος μας, έρχεται να συμπληρώσει την πολιτισμική δράση που αναπτύσσεται στην περιοχή. Φυσικά και η προσδοκία όλων μας πιστεύω, είναι να απλώσουμε τις δράσεις μας και πάλι παντού, για να κάνουμε την περιοχή της Έδεσσας, πρωτοπόρο σε αυτή την προσπάθεια.
Υπάρχουν σχέδια, υπάρχει μεγάλη διάθεση από όλους μας και πιστεύω πως όταν μας δοθεί το “πράσινο φως” θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε στον κόσμο, αυτό που ξέρουμε καλά να κάνουμε.
Στόχος μας παραμένει να ενώσουμε Ιστορία και Πολιτισμό διαφόρων τόπων μέσα στην Ελλάδα. Εξάλλου, Ήπειρος και Μακεδονία, συναντιούνται από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’αυτό άλλωστε δώσαμε στην πόλη το άγαλμα της Ηπειρωτισας Ολυμπιάδας, μητέρας του Μεγάλου Αλέξανδρου.
Για να θυμίζει σε όλους, πόσο κοντά είμαστε.
Βρεθήκαμε σε αυτό τον τόπο νύφες και γαμπροί, και πλέον τον τόπο αυτό τον έχουμε μέσα στην ψυχή μας.
Εύχομαι σε όλους να μπούμε και πάλι δυναμικά στην διατήρηση του πολιτισμού μας, και να φέρουμε ακόμα περισσότερο κόσμο στους Συλλόγους” δήλωσε η κα Πλιούτα.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου