Friday, 26 April, 2024

Παρουσίαση Λευκώματος από το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών: “Γράμματα από το αλβανικό μέτωπο”

Παρουσίαση Λευκώματος από το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών “Αγαπητές Ελληνίδες!” Γράμματα από το αλβανικό μέτωπο…

του οποίου η έκδοση υλοποιήθηκε από κοινού με το Λύκειο των Ελληνίδων και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Γιαννιτσών, το βράδυ του Σαββάτου, 22 Φεβρουαρίου.


Η παρουσίαση του λευκώματος αποτελεί εκδήλωση τιμής για τους ηρωικούς μαχητές στα βουνά της Πίνδου, κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε από το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιο Οικονόμου παρουσιάσθηκε το λεύκωμα «Αγαπητές Ελληνίδες! Γράμματα από το αλβανικό μέτωπο προς το Λύκειο των Ελληνίδων», το οποίο αποτελεί κοινή έκδοση του Λυκείου των Ελληνίδων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου και η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Γιαννιτσών, Άννα Παπουτσή.


Το λεύκωμα παρουσιάστηκε από τη συγγραφέα Μαίρη Κόντζογλου ενώ ο Ταξίαρχος Χαράλαμπος Μπαντιμαρούδης αναφέρθηκε σε γεγονότα του ελληνοιταλικού πολέμου του 1940-1941. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Γιώργος Γρηγοριάδης.
Οι Έλληνες πολεμιστές αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τα σημερινά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που πέραν της κύριας αποστολής τους, στήριξαν την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και της εδαφικής κυριαρχίας σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από ραγδαία αύξηση των προκλήσεων ασφαλείας κυρίως στην ευρύτερη περιοχή μας…
Το ιστορικό λεύκωμα εκδόθηκε μετά από συνεργασία της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού επί αρχηγού ΓΕΣ, υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και του Λυκείου Ελληνίδων με την υποστήριξη του Αθανασίου Μαρτίνου.


Τα περισσότερα δελτάρια, όπως αναφέρεται στο Λεύκωμα, εστάλησαν από το 1ο, το 20ο και το 34ο σύνταγμα Πεζικού καθώς στην πλειονότητα τους ήταν Αθηναίοι.
Οι περισσότερες επιστολές είναι ευχαριστήριες προς το Λύκειο Ελληνίδων για την αποστολή των δεμάτων, και λιγότερες εκείνες που αφορούν αιτήματα όπως την αποστολή γαντιών, μάλλινων πουλόβερ λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης, βελόνες και μαλλί για να μαντάρουν κάλτσες, εφημερίδες, τσιγάρα ενώ σε μία ο γράφων ζητά να του στείλουν χαρτί και μολύβι για να γράψει στους δικούς του.*Να σημειώσουμε ότι ο “Λόγος της Πέλλας” δεν προσκλήθηκε στην εκδήλωση-δεν έχουμε γνώση αν συνέβη το ίδιο και στα υπόλοιπα Μέσα- όπως δεν εστάλη δελτίο τύπου πρότερα προς ενημέρωση του κοινού για την εκδήλωση. Μόλις σήμερα, 24.02 εστάλη δελτίο τύπου, στις 13:34. Φωτο: ΔΗΚΕΠΑΠ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου