Saturday, 4 May, 2024

Πολιτιστικός σύλλογος Νέας Πέλλας: 40 χρόνια δημιουργίας με τριήμερες εκδηλώσεις

Τα 40 χρόνια δημιουργίας συμπληρώνει φέτος ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός σύλλογος της Νέας Πέλλας

και με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, προετοίμασε ένα τριήμερο εκδηλώσεων και έκφρασης του λαϊκού πολιτισμού.

Δευτέρα 24.7 : Η θεατρική ομάδα της “Πελλαίας Μούσας” μας μεταφέρει στην μεταπολεμική δεκαετία του 50′, κωμικές καταστάσεις και ευτράπελα, σε ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίσουν τους φόβους και τις προκαταλήψεις μιας κλειστής κοινωνίας.

“θα έρτει, άραγε, η αγάπη από τα ξένα”; Σκηνοθεσία-σενάριο: Αργυράκη Βούλα

Τρίτη 25.7 “Τα παιδιά της Νέας Πέλλας” έχουν επηρεάσει άρρηκτα το μουσικό τοπίο του χωριού μας με σεβασμό προς τα παραδοσιακά ακούσματα.

Σε έναν πλήρη καλλιτεχνικό μετασχηματισμό, ο Γιώργος και ο Απόστολος από τα ιδρυτικά μέλη, καλούν φίλους μουσικούς να συνδράμουν σε ένα αξέχαστο παραδοσιακό γλέντι. Στο τραγούδι ο Αλέξης Ρεϊζογλου και η ανερχόμενη Αναστασία Χατζησταύρου!

Χορευτική παράσταση από τους Ακρίτες Αλμωπίας και το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών.

Θα χορέψει το παιδικό και προπαιδικό τμήμα του συλλόγου μας!

Τετάρτη 26.7 Μία βραδιά αφιερωμένη στην Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική, που συναντάται από τον Πόντο μέχρι την Κρήτη θα μας χαρίσει η κομπανία του Παναγιώτη Τουρνά, από τους νεότερους εκφραστές της φωνητικής τέχνης.

Στην ορχήστρα ξεχωρίζει η παρουσία του Γιώργου Σκηπητάρη, που συγκαταλέγεται στους αρτιότερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού κλαρίνου.

“Άρωμα Αιγαίου και Κρήτης” από τη χορευτική ομάδα “Διόνυσος” Θεσσαλονίκης. “Χοροπατήματα Θράκης” από τα τμήματα γυναικών και ενηλίκων του συλλόγου μας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου