Sunday, 5 May, 2024

Πρότυπο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης: Φιλοξενεί την εκπαιδευτική δράση HUMAN LIBRARY

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό «διαβάσαμε» στη βιβλιοθήκη του Πρότυπου ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης

το πρώτο μας ζωντανό βιβλίο, τον Στ. Γιουβάννη, εκπαιδευτή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκπρόσωπο νεολαίας UNICEF Greece.

Τον δρόμο προς την αξιόλογη αυτή δράση άνοιξε η  Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών Ιωάννα Κλιάρη, προσφέροντάς μας το δικό τους πρόγραμμα της Ζωντανής Βιβλιοθήκης ώστε να λειτουργήσουμε ως ακτίνα του.Υπό τον τίτλο της προώθησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον Σταύρο να ξεδιπλώνει την δική του ιστορία παράλληλα με την ιστορία του Φάρου του Κόσμου και να δίνει έμπνευση στο ακροατήριό του μέσα από την διήγηση των γεγονότων και των ανθρώπων που τον βοήθησαν μέσω της εκπαίδευσης να χαράξει μια αξιόλογη προσωπική πορεία μαζί με άλλα παιδιά της κοινότητας Ρομά ενάντια στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.

Η δράση πλαισιώθηκε από έναν ευρύ διάλογο στον χώρο της βιβλιοθήκης, ο οποίος διευρύνθηκε βιωματικά μέσα από μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και στις αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές της Α Λυκείου του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Κρύας Βρύσης, καθώς και μαθητές των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της περιοχής μας. Με τον τρόπο αυτό επιδιώχθηκε η προώθηση της συμπεριληπτικής κουλτούρας, καθώς τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί ενεπλάκησαν σε μία διευρυμένη συζήτηση σχετικά με την κατάρριψη των στερεοτύπων και την προαγωγή της ισότιμης και δημοκρατικής εκπαίδευσης.

Ευχαριστίες προς τον Διευθυντή της ΔΔΕ Πέλλας, Θωμά Μπαχαράκη καθώς και τον αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πέλλας Θ. Μάγγο που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς και όλους όσους αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας και παρακολούθησαν τη δράση.

Η Δ/ντρια Παπαδοπούλου Λεμονιά                            

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου