Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Επιμελητήριο Πέλλας: Προτάσεις για τα ασφαλιστικά θέματα που ταλανίζουν τους επιχειρηματίες

Επιμελητήριο Πέλλας:Προτάσεις για τα ασφαλιστικά θέματα που ταλανίζουν τους επιχειρηματίες

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παναγιώτη Σκουρλέτη έστειλε το Επιμελητήριο Πέλλας μέσα από την οποία καταθέτουν προτάσεις σχετικά με τα ασφαλιστικά θέματα που ταλανίζουν τους επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου και προσδοκούν στην ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να δοθούν ρεαλιστικές λύσεις για την στήριξη και επιβίωση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ολόκληρη η επιστολή
Κύριε Υπουργέ,
Κατ’ αρχήν σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας και ελπίζουμε σε μια εποικοδομητική και γόνιμη συνεργασία.
Με την παρούσα επιστολή σας καταθέτουμε προτάσεις του Επιμελητηρίου Πέλλας σχετικά με τα ασφαλιστικά θέματα που ταλανίζουν τους επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου μας και προσδοκούμε στην ανάληψη πρωτοβουλιών από εσάς ώστε να δοθούν ρεαλιστικές λύσεις για την στήριξη και επιβίωση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα αιτήματα των επιχειρηματιών του Νομού μας.
• Ρύθμιση σε τουλάχιστον 100 δόσεις ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν οι επιχειρηματίες στο επιπλέον κόστος πέραν της τρέχουσας εισφοράς.
• Κεφαλαιοποίηση όλων των οφειλών έως την ημέρα ένταξης της ρύθμισης
• Εξάλειψη των προστίμων για την μη καταβολή των εισφορών
• Να δοθεί περίοδος χάριτος για όλο το 2015 για την καταβολή της πρώτης δόσης των παλαιών οφειλών καταβάλλοντας παράλληλα τις τρέχουσες εισφορές.
• Την αποποινικοποίηση του αδικήματος της μη καταβολής εισφορών που οφείλονται σε αδυναμία καταβολής τους.
• Ελεύθερη επιλογή κατηγορίας ασφάλισης, τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία, ώστε να μπορούν να είναι συνεπείς στη καταβολή των εισφορών με χαμηλότερο κόστος και χωρίς να χάνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
• Ενεργοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους οφειλέτες (με τις οικογένειές τους)
• Διαγραφή των εισφορών που αντιστοιχούν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όσους επιχειρηματίες ήταν αποκλεισμένοι από την παροχή των υπηρεσιών υγείας λόγω αδυναμίας καταβολής των ασφαλιστικών τους εισφορών για όσο χρονικό διάστημα δεν παρείχετο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
• Δυνατότητα να επιλέξουν την παρακράτηση των οφειλομένων, όσων πλησιάζουν στην συνταξιοδότηση, με παρακράτηση μέρους της σύνταξης τους ή με την επιλογή της μειωμένης συνταξιοδότησης για τα έτη που οφείλουν.
• Ελαχιστοποίηση του χρόνου απονομής της σύνταξης και άμεση καταβολή ποσού έναντι της σύνταξης ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει τις βασικές του τουλάχιστο ανάγκες.
Κύριε Υπουργέ,
Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες και θωρακίζουν το Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας αλλά παράλληλα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα μεγάλης μερίδας επιχειρήσεων που σήμερα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Ο Πρόεδρος
Ιορδάνης Τσώτσος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου