Friday, 26 April, 2024

Άλλες 6 κλίνες ΜΕΘ για τον κορονοϊό στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Άλλες 50 ΜΕΘ πρόκειται να ανοίξουν στην Βόρεια Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η ταχύτατη κάλυψη ακόμη και των επιπλέον κλινών ΜΕΘ που διασφαλίστηκαν για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη, η αυξημένη θετικότητα στην κοινότητα και ο κίνδυνος που ελλοχεύει για τις ευπαθείς ομάδες και ο φόβος για κορεσμό των μονάδων υγείας, οδήγησαν σήμερα το πρωί στην πόλη τον υπουργό Υγείας, προκειμένου να συγκαλέσει σύσκεψη.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, με την έγκριση της κυβέρνησης, η Ελλάδα πλέον γίνεται μια ενιαία υγειονομική περιφέρεια όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, οι κλίνες ΜΕΘ κατανέμονται ως εξής:

27 στη Θεσσαλονίκη, 6 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, 7 στο Νοσοκομείο Ξάνθης, 5 στο νοσοκομείο Σερρών, 5 στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, 15 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και 6 στο νοσοκομείο Γιαννιτσών. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός σήμερα, 12/11 το Διαβαλκανικό νοσοκομείο συνδράμει στην προκαθορισμένη εφημερία του, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
Σκηνές έξω από το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο
Σκηνές στήθηκαν και στους εξωτερικούς χώρους του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μετά το ΑΧΕΠΑ σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των υποδομών και κάλυψης των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται λόγω της επιδημίας.
Οι σκηνές τοποθετήθηκαν προκειμένου να διενεργούνται τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού που έχουν συμπτώματα Covid-19, ώστε να μη χρειάζεται να μπαίνουν για τον σκοπό αυτό μέσα στους χώρους του νοσοκομείου, όπως αναφέρει το grtimes.gr.
Με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να υπάρξει ενδονοσοκομειακή διασπορά από ασθενείς οι οποίοι έχουν ήδη μολυνθεί.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου