Sunday, 22 December, 2024

Μαρτυριάρης: Μια ενημέρωση δεν θα έβλαπτε

Μαρτυριάρης: Μια ενημέρωση δεν θα έβλαπτε

Το τελευταίο διάστημα η εφημερίδα μας παίρνει συνεντεύξεις από νέους και νέες καλλιτέχνες και τραγουδιστές και όπως διαπιστώνουμε και στην ηλεκτρονική μας σελίδα logospellas.gr και στη σελίδα του facebook ή του Twitter το ενδιαφέρον από τη νεολαία είναι μεγάλο και υπάρχει απήχηση. Είναι ωραίο να βλέπουμε πως η περιοχή μας έχει ταλέντα που μπορούν να αναδειχτούν και κάποια στιγμή να γίνουν ευρύτερα γνωστά…

Οι φώτος από στιγμές διασκέδασης με τη Μαρία Αργυροπούλου και τον Κωνσταντίνο Κούλελη στα Γιαννιτσά…

DSC02883 DSC02888

Από τον δήμο της Πέλλας και τις αναρτήσεις της «Διαύγειας» διαπιστώνουμε πως για το καρναβάλι της Κρύας Βρύσης δόθηκαν αρκετά χρήματα και δεν ξέρουμε ποιο ήταν το κέρδος και αν υπήρξε φυσικά. Μια ενημέρωση δεν θα έβλαπτε, για να έχουν πληροφόρηση και οι πολίτες, όπως και για την Παραμυθούπολη, ας πούμε… που ξοδεύτηκαν κάποιες χιλιάδες ευρώ και δεν υπάρχει επίσης αναφορά, ούτε καν στο δημοτικό συμβούλιο. Δηλαδή, συμφέρουν τέτοιες εκδηλώσεις για τα οικονομικά του δήμου ή μόνο ζημία επιφέρουν; Αλλά δεν είδαμε βέβαια και από την αντιπολίτευση κανένα ενδιαφέρον. Κανείς δεν ασχολήθηκε, κανείς δε ρώτησε έστω προ ημερησίας. Για το ‘’24ο Καρναβάλι 2015’’ ξοδεύτηκαν περί τις 6.000 ευρώ, αυτά που έχουν καταγραφεί ήδη στη «Διαύγεια» γιατί σίγουρα είναι κι άλλα, όπως για την προμήθεια ειδών για παράθεση μπουφέ στο πλαίσιο διοργάνωσης της εκδήλωσης, για το ποσό των 490 ευρώ, προμήθεια αφισών για την προβολή της εκδήλωσης 2.568,24 ευρώ, προμήθεια πανό για την ενημέρωση και προβολή της εκδήλωσης 922,50 ευρώ, ενημέρωση και διαφημιστική προβολή της εκδήλωσης σε ραδιοφωνικό σταθμό και σε τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης σχεδόν 1.250 ευρώ και για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων στο χώρο της Κρύας Βρύσης που πραγματοποιήθηκε το Καρναβάλι 453,26 ευρώ. Η πόλη εν τέλει κέρδισε κάτι από τους επισκέπτες; Έστω τα μαγαζιά, γιατί έτυχε και μέρα με βροχερό καιρό, και από ότι μάθαμε δεν παρέστησαν ούτε οι τοπικοί άρχοντες.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και εκεί το παρόν έδωσαν στελέχη του δήμου Αλμωπίας, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη μετακίνηση των διοικητικών υπαλλήλων από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Αριδαίας στην Έδεσσα. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, αναφέρθηκε στη γενικότερη αποψίλωση υπηρεσιών της περιοχής, σημειώνοντας πως «πρόκειται για έναν ακριτικό Δήμο, από τους μεγαλύτερους σε γεωγραφική έκταση στη χώρα, τον οποίο πρέπει να τιμήσουμε». Από την άλλη, ανένδοτος εμφανίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της απόφασής του. «Αν έπαιρνα πίσω την απόφαση δεν θα ήμουν σωστός και δίκαιος απέναντι στους υπόλοιπους εργαζόμενους που λειτουργούν και δουλεύουν καθημερινά στην Περιφέρεια της Πέλλας», είπε. Ανάλογη ήταν και η στάση των Περιφερειακών Συμβούλων Λάκη Βασιλειάδη, Μαρίας Τσαντάκη, Μαρίας Καράμπελα, Πέτρου Ζέρζη και Γιάννη Ανδρίτσου που δεν μίλησαν… Αν και ο Πέτρος Ζέρζης ζήτησε το λόγο και δεν του δόθηκε. Αυτή ήταν και η άποψη κάποιων εκ των συμβούλων, όπως μας ενημέρωσαν στη συνέχεια, ότι δηλαδή και να επέμεναν δεν θα τους δινόταν ο λόγος. Αυτό δεν το γνωρίζουμε, όμως από τη στιγμή που βρέθηκαν άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού μας για πρώτη φορά σε ένα Περιφερειακό Συμβούλιο, έπρεπε να επιμείνουν περισσότερο και να δείξουν πως στηρίζουν τις απόψεις τους.

Η Μαρία Καράμπελα με αφορμή τα γεγονότα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εξέδωσε επιστολή, με την οποία υποστηρίζει πως «Δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησης της υπηρεσίας. Η μετακίνηση των διοικητικών υπαλλήλων σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται υποβάθμιση της Υπηρεσίας, κάθε άλλο μάλιστα αναβάθμιση αυτής με Υπαλλήλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Φυσικά και δεν κλείνουμε τα αυτιά μας στην Τοπική Κοινωνία της Αλμωπίας.
Φυσικά και ακούμε τα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Αλμωπίας. Είμαι μαζί με την Τοπική Κοινωνία της Αλμωπίας και ως Εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος είμαι κομμάτι αυτής και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΩ σε κατάργηση ή υποβάθμιση όχι μόνο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Αλμωπίας, αλλά και καμίας άλλης υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας εξαρτώμενης της Περιφέρειας». Χωρίς να κάνει αναφορά όμως στη μετακίνηση των διοικητικών υπαλλήλων, αλλά μόνο στην κατάργηση των υπηρεσιών.

Επιτέλους υπεγράφη η σύμβαση του έργου που αφορά στην επέκταση του ΧΥΤΑ Αλμωπίας και ο εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος βιολογικού, που είχε ενταχθεί επί θητείας Ζέρζη και η δημοπράτηση έγινε επί Πασόη. Από την πλευρά του ο Δήμος Αλμωπίας ζήτησε από την ανάδοχο εταιρεία και τον εργολάβο, να γίνουν όλα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη μελέτη. Το έργο προϋπολογισμού 3.394.691.87 ευρώ, θα πρέπει να περατωθεί σε ένα έτος από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή έως την 06/3/2016. Η ανάδοχος εταιρεία δεσμεύτηκε να απασχολήσει προσωπικό από την περιοχή. Τώρα αν στη συνέχεια ή με την ολοκλήρωση δούμε να συμβαίνουν όλα αυτά που έχουμε δει στον αντίστοιχο ΧΥΤΑ του δήμου Πέλλας… άγνωστο!

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι σοβαρό για όλους τους δήμους και για την υγεία των κατοίκων πάνω απ’ όλα. Είδαμε ότι υπάρχουν ακόμη ανεξέλεγκτοι σκουπιδότοποι, όπως στην περιοχή της Σκύδρας και η κατάσταση χειροτερεύει σε πολλές περιπτώσεις. Για την Αλμωπία ακούγεται αυτό το διάστημα πως υπάρχει πιθανότητα ιδιωτικοποίησης του συγκεκριμένου τομέα. Μετά και την ιδιωτικοποίηση του αναψυκτήριου των Λουτρών οι δημότες πιθανών να αντιδράσουν, όμως οι κάτοικοι της περιοχής της λαϊκής αγοράς των Γιαννιτσών θυμούνται μια περίοδο κάποιων μηνών, προς το τέλος της θητείας του Ν. Παπανικολάου που τα πάντα καθαρίζονταν την ίδια μέρα και ο τόπος άστραφτε. Τώρα δύο μέρες μετά αν περάσεις, η βρώμα και η δυσωδία σε πνίγουν. Και σε αυτό δε φταίνε κατά κύριο λόγο βέβαια οι εργαζόμενοι, αλλά η διαχείριση. Όταν δεν φτάνουν οι λιγοστοί εργάτες καθαριότητας που να πρωτοπάνε, είναι λογικό…

Στον προσυνεδριακό διάλογο για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου. Τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρέθηκαν για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς και άρχισαν να παρατηρούνται καθυστερήσεις στην καταβολή των θεσμοθετημένων πόρων των Δήμων. Το θέμα είναι καταχωρημένο στη σελ. 3. Αυτό που με κάνει να αναρωτιέμαι είναι αν παραβρέθηκε κάποιος άλλος δήμαρχος από το νομό ή μόνο ένας νομίζει πως υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να βρουν τρόπους αντιμετώπισης…

Ανέκδοτο
Ο Γιωρίκας συναντά στο δρόμο ένα τζίνι που του λέει να κάνει μια ευχή κι αυτό θα την πραγματοποιήσει.
-Θέλω να κατουράω ουίσκι, λέει αυτός.
-Μα είσαι σίγουρος; Μπορείς να ζητήσεις λεφτά, πλούτη ότι θέλεις.
-Όχι εγώ θέλω να κατουράω ουίσκι.
Τι να κάνει το τζίνι, του πραγματοποιεί την ευχή.
Πάει στο σπίτι ο Γιωρίκας, φωνάζει την Σουμέλα:
-Γυναίκα, φέρε φιστίκια και δυο ποτηράκια.
Τα φέρνει παραξενευμένη η Σουμέλα.
-Τι τα θες; τον ρωτάει. Αφού δεν έχουμε ποτά.
-Από σήμερα έχουμε όσο ουίσκι θέλουμε, της λέει αυτός. Και πραγματικά γεμίζει τα ποτήρια ουίσκι. Τσουγκρίζουν, πίνουν ένα, πίνουν δύο, κάνουν κέφι……κάνουν κι ένα παιχνιδάκι.
Το άλλο βράδυ τα ίδια.
-Γυναίκα, φέρε φιστικιά και δυο ποτηράκια.
Κι έτσι περνούσαν τα βράδια τους. Ένα βράδυ όμως το σκηνικό άλλαξε.
-Γυναίκα, φέρε φιστικιά κι ένα ποτηράκι.
-Ένα, γιατί ένα;
-Εσύ σήμερα θα πιεις απ το μπουκάλι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου