Saturday, 29 June, 2024

Μαρτυριάρης: Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα

Μαρτυριάρης: Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα

Υποψηφιότητες κομμάτων
Λέγαμε ότι οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης απαιτούν πολλούς υποψηφίους. Όμως και οι εθνικές εκλογές δεν πάνε παρακάτω στον νομό μας. Έχουμε περισσότερα από 15 κόμματα και απαιτούν από κάθε κόμμα έξι (6) υποψηφίους. Τα μικρά τα κόμματα δύσκολα να βρουν έξι υποψηφίους, όμως τα θεωρητικά μεγάλα σίγουρα θα βρουν. Τώρα έως τις εννέα του Γενάρη, δηλαδή την Παρασκευή πρέπει να κλείσουν τα ψηφοδέλτια τους. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει να επιλέξει μεταξύ 16 υποψηφίων και φυσικά πρώτο όνομα θα είναι η Θοδώρα η Τζάκρη κάτι που ήμασταν σίγουροι πριν από μερικούς μήνες και μάλιστα είχαμε πει ότι η κεντρική διοίκηση δεν θα ακούσει την νομαρχιακή επιτροπή, η οποία δεν θέλει να είναι υποψήφια η Θοδώρα, όμως από τα κεντρικά γνωρίζουν εάν θέλουν να πάρουν τις εκλογές, θα πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο τους, αλλά και να έχει ελπίδες να πάρει την πρώτη θέση στον νομό, διότι η Θοδώρα έχει ψηφοφόρους προσωπικούς δικούς της.

Νέα Δημοκρατία: Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα
Όσο για τη ΝΔ υπάρχει πρόβλημα με ένα γυναικείο όνομα από τον δήμο Πέλλας και από πληροφορίες που έχουμε προσανατολίζονται να υποδείξουν μια κοπέλα, η οποία θα φέρει πέντε σταυρούς και θα διώξει 105 και αυτό οφείλεται στο ότι δεν είναι ΝΔ, αλλά πρόσκαιρα, προσωρινά όπως λέμε βρίσκεται στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κύριοι μια γνήσια Νεοδημοκράτισσα και όχι γιαλατζί από τον δήμο Πέλλας, τότε πολύ φοβούμαι ότι έχετε καταντήσει την ΝΔ μικρό κόμμα στον νομό, τόσο μικρό που να μπορείτε να το εξουσιάζετε εσείς, ξέρετε ποιοι, εσείς που σε κάποιες εκλογές στο παρελθόν είχατε πάρει αν θυμάμαι καλά περίπου 6%. Έχετε περιθώρια για να συρρικνώσετε ακόμη την Ν.Δ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ. Στον υπόλοιπο νομό το πρόβλημα είναι με τον υποψήφιο από την Αλμωπία. Μιλώντας με στελέχη από την Αλμωπία μου είπαν επί λέξει: «Ποτέ δεν θα βρουν ικανά στελέχη από την Αλμωπία, όταν θέλουν οι βουλευτές να ορίσουν υποψήφιο που να προέρχεται από το αντίπαλο στρατόπεδο για να μην χάσουν ψήφους. Οι βουλευτές μας βλέπουν ως δεξαμενή ψήφων, γι αυτό και δεν σκέπτονται ποτέ σοβαρά για υποψήφιο από την Αλμωπία. Ας αφήσουν το κόμμα να ορίσει τον ικανό για να έχει ελπίδες να εκλεγεί και να φέρει και ψηφοφόρους στην Νέα Δημοκρατία, να ορίσουν πολύ πιο μπροστά τον υποψήφιο για να έχει χρόνο να συγκεντρώσει ψήφους. Ποιος μπορεί σήμερα να περάσει σε ψήφους τους νυν βουλευτές; Άρα θέλουν κάποιο ή κάποια να θυσιαστεί». Όμως την παράσταση κλέβει το κόμμα των Ανεξάρτητων. Ελλήνων, πολύ πιθανόν να μην έχει υποψήφιο στον νομό μας ή να κάνει συνδυασμό μόνο και μόνο για να έχει εκπροσώπηση. Στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει καλό ποσοστό και είχε και έναν εκλεγμένο βουλευτή- αν και έχασε την έδρα. Απ ότι δείχνουν τα πράγματα το θέατρο του Χαϊκάλη δεν τους ωφέλησε.

Τώρα μιλάμε για ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλάμε για την φερεγγυότητα του, μιλάμε κατά πόσο θα υλοποιήσει αυτά που λέει τελευταία, διότι εάν λάβουμε υπ όψιν τι έλεγε παλαιότερα, κατά τη γνώμη μου είναι για το πυρ το εξώτερο, όμως τελευταία αναμόρφωσε τις απόψεις του σε ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως: 1.Τι θα κάνει με τα Εθνικά θέματα Μακεδονία – Σκόπια και Θράκη – Τουρκία. Είναι το μόνο κόμμα που αναγνωρίζει Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Δίνει τη λύση της σύνθετης ονομασίας με Γεωγραφικό προσδιορισμό για Μακεδονία και δεν τον ενδιαφέρει πως θα αυτοαποκαλείται ο κάθε λαός. Δυο ενέργειες επικίνδυνες για την ύπαρξη της Μακεδονίας, αλλά και για της Θράκη να παραμείνουν ελληνικές. 2. Θα φορολογήσουμε τους πλούσιους και όχι τους φτωχούς. Ποιοι είναι οι πλούσιοι και ποιοι οι φτωχοί. Οι μεγάλες επιχειρήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ κατά δήλωση του Μηλιού και του προέδρου του, άλλοτε έλεγε ότι είναι 100, άλλοτε 200, άλλοτε 500 και άλλοτε 6000 και ποιος μου λέει εμένα ότι δεν θα πάει και πιο κάτω δηλαδή 20.000 χιλιάδες και θα τις φορολογήσει με 1% τον τζίρο τους.
3. Υποχρεωτικός δανεισμός για εισοδήματα πάνω από 20.000 € εθελοντικός για μικρά εισοδήματα και υποχρεωτικά για μεγάλες επιχειρήσεις. Άλλη άποψη έχει ο Γλέζος για τον δανεισμό και άλλο η κεντρική διοίκηση. Ποιανού άποψη θα επικρατήσει.
4.Θα μειώσουμε τα έξοδα για τον εξοπλισμό της χώρας είπε ο κ. Μπαλάφας για να βρούμε έσοδα και όταν ρωτήθηκε τι θα κάνουμε με την Τουρκία, η απάντηση που έδωσε ήταν θα το ρισκάρουμε. Κύριε Γ. Μπαλάφα εάν ρισκάρεις με τα εθνικά θέματα και μπορεί να είναι σε κανένα υπουργείο Άμυνας τότε είσαι πολύ επικίνδυνος.
5. Δεν θα πληρώσω το χαράτσι και θα το καταθέσω στο ΚΕΘΕΑ είπε ο Τσίπρας ενώ σε άλλη εκπομπή είπε ότι μένει σε ενοίκιο. Τι να πιστέψουμε; Πότε έλεγε αλήθεια. 6.Δεν θα συνεργαστούμε με μνημονιακά κόμματα, δεν θα συνεργαστούμε με υπουργούς μνημονιακούς, θα συνεργαστεί όμως με μνημονιακούς βουλευτές Σακοράφα, Κουρουμπλής, Μητρόπουλος, Τσουκαλάς, Αντώνης Κοτσακάς άμεσος συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Δεν είναι κακό να συνεργαστεί με βουλευτές που ήταν με το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και της Ν.Δ, το κακό είναι να μην το δηλώνεις ότι δεν θα συνεργαστείς και μετά στην προσπάθεια για να πάρει την κυβέρνηση συνεργάζεται και με τον διάβολο.
7.Με έναν νόμο και ένα άρθρο οι μισθοί θα γίνουν 1500 και οι συντάξεις 2100 όπως ήταν πριν το 2009 δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και βγαίνει ο υπεύθυνος οικονομικών κ. Δραγασάκης και λέει, δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό άμεσα, αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου.
8.Είμαι άθεος είχε δηλώσει το 2008 και μετά πήγε στο Βατικανό, πήγε στο Άγιο Όρος και έδωσε και ευχές για τα φώτα. Και πολλά άλλα Τι θα κάνουμε τώρα θα πιστέψουμε ότι λέει αλήθεια τώρα ή παλαιότερα ; Το αποκορύφωμα ήταν το ρίξιμο του Κουβέλη μετά που στήριξε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Μέσα σε ένα μήνα ξέχασε ή δεν υλοποίησε αυτά που υποσχέθηκε στην ΔΗΜΑΡ. Μήπως θα κάνει το ίδιο και με τον ελληνικό λαό αφού πρώτα πάρει την ψήφο του ;

Το ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση σύγχυσης
Στο δε ΠΑΣΟΚ η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, έχουμε το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ.Α. Παπανδρέου.. Υπάρχουν υποψήφιοι και στα δυο κόμματα και γενικά βλέπουμε μια επιθετικότητα από τον ΓΑΠ που προσπαθεί να υποσκελίσει τον Βενιζέλο. Σίγουρα τα πρώτα μηνύματα για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα τα πάρουμε την Κυριακή μετά τα γκάλοπ που θα γίνουν έχοντας μέσα και το κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών, για να δούμε από πού θα πάρει ψήφους.

Ανέκδοτο
Η ΠΑΠΑΔΙΑ.
– Φίλε μου, αδερφέ μου, θέλω μόνο μια χάρη από σένα.
– Τί θες να κάνω;
– Θέλω να πας στον παπά και να τον καθυστερήσεις να πάει στο σπίτι του.
– Γιατί ρε φίλε; Τί τρέχει;
– Να, ξέρεις… Έχω σχέση με την παπαδιά και σκέφτηκα μήπως μπορείς να με βοηθήσεις.
– Εγώ τέτοια πράγματα δε κάνω και να μου κάνεις τη χάρη!
Με τα πολλά όμως, ο φίλος πείθεται και πάει στην εκκλησία να καθυστερήσει τον παπά. Τον πετυχαίνει την ώρα που ο παπάς κλείδωνε την πόρτα της εκκλησίας.
– Πάτερ!
– Τί είναι τέκνο μου; Τί σου συμβαίνει;
– Παπά, θέλω να εξομολογηθώ.
– Τέτοια ώρα βρήκες να έρθεις; Έλα αύριο να κάνουμε το μυστήριο.
– Όχι παπά μου, εγώ τώρα νοιώθω την ανάγκη να το κάνω.
Τί να κάνει ο παπάς, άνοιξε την εκκλησία.
– Λοιπόν σε ακούω, του λέει, αφού έβαλε το πετραχήλι. Μα κάπου σε ξέρω. Μήπως είσαι ο γιος του φίλου μου του Σταμάτη από το διπλανό χωριό;
– Ναι.
– Βρε, τί κάνουν οι δικοί σου;
– Καλά είναι πάτερ. Με την κουβέντα βγήκαν μακροσυγγενείς, υποστήριζαν και την ίδια ομάδα, ψήφιζαν και το ίδιο κόμμα.
– Για πες μου λοιπόν, τί θες να ομολογήσεις;
– Παπά, δεν μπορώ να σου πω ψέματα. Ο φίλος μου τα έχει με την παπαδιά και με έβαλε να σε καθυστερήσω για να πάει να την βρει. Τρελάθηκε ο παπάς, άφρισε, άρχισε να φέρνει βόλτα την εκκλησιά μουρμουρώντας. Στο τέλος, ηρεμεί λίγο, και γυρνά πάλι στον χωριανό και του λέει:
– Βρε βλάκα, είσαι παντρεμένος;
– Ναι παπά μου, λέει αυτός.
– Τράβα, βρε ηλίθιε, γρήγορα σπίτι σου, γιατί η παπαδιά έχει πεθάνει εδώ και χρόνια

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου