Friday, 26 April, 2024

Παπαράτσι: Τι φέρνει η επόμενη μέρα των εκλογών…

Τι φέρνει η επόμενη μέρα των εκλογών…

Το βασικό ερώτημα των εκλογών απαντήθηκε. Κοινός τόπος ήταν η ανάγκη να υπάρξει προοδευτική αλλαγή, να υπάρχει προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο.

Πρώτο κόμμα με σημαντική διαφορά και ιστορική διάσταση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Επήλθε η αλλαγή που επιζητούσε ο λαός, και το σύνθημα “πρώτη φορά αριστερά” έγινε πράξη, με μία πολύ μεγάλη διαφορά στην προχθεσινή αναμέτρηση. Στο εξής εγείρονται τα μεγάλα εθνικά ζητήματα και οι βαριές ευθύνες.

Βέβαια, η πολιτική ανωμαλία που προκάλεσε η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες προξένησε διάφορα προβλήματα στον μεγάλο νικητή Αλέξη Τσίπρα, αλλά και συνολικά στο υπό διαμόρφωση κυβερνητικό σχήμα Τσίπρα – Καμμένου.

Οι αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση. “Η διαφαινόμενη κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι ένα σοβαρό πολιτικό ατόπημα και θα αποδειχθεί στην πράξη τραγικά επιζήμια για τον εργαζόμενο λαό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο αργότερα, ελήφθη ένα ηχηρό μήνυμα από την Ευρώπη, με το οποίο οι εταίροι μας έκαναν σαφές πως δεν θα συζητήσουν κούρεμα του χρέους, βασική προεκλογική γραμμή του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Μάρτιν Σουλτς σχολιάζοντας την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, δήλωσε: «Ο Τσίπρας είναι πραγματιστής και ξέρει πως πρέπει να κάνει συμβιβασμούς».

Οι αδιαμφισβήτητοι νικητές της εκλογικής μάχης, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος, οι οποίοι όμως θα κληθούν άμεσα να διαχειριστούν τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, με τα αποτελέσματα της πολιτικής να πρέπει άμεσα να γίνουν ορατά στην «τσέπη» του Έλληνα πολίτη, διασφαλίζοντας πως η χώρα θα συνεχίσει να είναι συνεπής προς τους εταίρους της.
Περνώντας στους χαμένους των εκλογών, παρατηρεί κανείς πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν κατάφερε να συσπειρώσει τις γαλάζιους ψηφοφόρους, αντίθετα έχασε σημαντικό ποσοστό από τις παραδοσιακές δεξαμενές της Νέας Δημοκρατίας. Ήδη ακούγονται φωνές αμφισβήτησης του, στο εσωτερικό της ΝΔ.

Το μεγαλύτερο φαβορί για τη συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα, το νεοεισερχόμενο Ποτάμι, παρά τα υψηλά ποσοστά που κατέγραψε μένει εκτός κυβέρνησης, αφού ο Αλέξης Τσίπρας επιδεικτικά το προσπέρασε κατά τις διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης, δείχνοντας πως προς το παρόν δεν χρειάζεται τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Πέρα από κομματικές αγκυλώσεις, ιδεολογίες και πιστεύω όλοι έχουμε την ελπίδα πως μπορεί να αλλάξει κάτι στη χώρα, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και για το βιωτικο επίπεδο όλων μας ενώ σε τοπικό επίπεδο, άσχετα αν κάποιος από τους βουλευτές του Νομού μας, δεν υπουργοποιήθηκε- ίσως μόνο για την Θεοδώρα να πίστευαν ορισμένοι ότι έχει ελπίδες φυσικά… σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα είναι πως το πολιτικό προσωπικό της περιοχής ανανεώθηκε, και ευελπιστούμε ως απλοί πολίτες ότι θα ριχθεί άμεσα στη μάχη με τα ανοιχτά προβλήματα, ευρύτερα, αλλά και συγκεκριμένα της Πέλλας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου