Monday, 6 May, 2024

Απάντηση Ι. Τζαμτζή για το Τμήμα Συγκοινωνιών στον Ν. Μυλότοπο: Ανοικτές πόρτες παραβιάζει ο κ. Τζάκος

Απάντηση δίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας  Ιορδάνης Τζαμτζής,  στον συνδικαλιστή Αντώνη Τζάκο

σχετικά με το Τμήμα Συγκοινωνιών στον Νέο Μυλότοπο.                   

«Ανοικτές πόρτες παραβιάζει ο κ. Τζάκος.   Αυτά που έχω πει σχετικά με το τμήμα Συγκοινωνιών στον Μυλότοπο, τα παρουσιάζει ως απαιτήσεις δίκες του».

«Έχω πει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τον Σεπτέμβριο του 2019, ότι το τμήμα Συγκοινωνιών θα φύγει από τον Νέο Μυλότοπο και όλες οι υπηρεσίες στον Δήμο Πέλλας θα συγκεντρωθούν σε ένα κτίριο μέσα στην πόλη των Γιαννιτσών.

Για αυτό τον λόγο από την πρώτη στιγμή ενημέρωσα τους εργαζόμενους και στις δυο υπηρεσίες, αλλά και τους συνδικαλιστές. Έτσι, ξεκινήσαμε να ψάχνουμε τα ανάλογα κτίρια. Να σημειωθεί, ότι για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2019, μόλις ανέλαβα, ορίσαμε να γίνει έλεγχος από τεχνικό ασφαλείας, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης των κτιρίων της ΠΕ Πέλλας. Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2020. Να λάβουμε υπόψη μας, ότι στη συνέχεια μπήκαμε στην καραντίνα της πανδημίας του κορονοϊού και οι διαδικασίες ανεύρεσης κτιρίου αναστάλθηκαν.Η έρευνα ξεκίνησε από τα κτίρια του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης δίπλα στο Κτηνιατρείο των Γιαννιτσών. Το ένα κτίριο μόλις είχε νοικιαστεί και το δεύτερο λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος. Συζητούμε με το Υπουργείο Άμυνας, ώστε να πάρουμε κάποια κτίρια στο Στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά, και έτσι να μειώσουμε τα έξοδα λειτουργίας των υπηρεσιών. Αν δεν βρεθεί λύση, θα νοικιαστεί ενιαίος χώρος, με τις νόμιμες διαδικασίες,  για να συστεγαστούν όλες οι υπηρεσίες. Σήμερα  ο κ. Τζάκος, βρίσκει την ευκαιρία να κάνει αντιπολίτευση. Οι πολίτες της Πέλλας ξέρουν πολύ καλά, ποιος τους έχει  βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια, και ποιος αγωνίζεται για την προσωπική του ανέλιξη «τρυπώνοντας» πότε στο ένα κόμμα και πότε στο άλλο.

Ας φροντίσει ο κ. Τζάκος, πέρα από τα δικαιώματα της θέσης που κατέχει (άδειες κλπ), τις υπόλοιπες μέρες που πρέπει να δουλέψει, να το κάνει και όχι να παραπονιέται, γιατί όπως με καταγγέλλει σε άλλη επιστολή προς τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, «έχω  απουσιολόγιο και  κάνω ελέγχους στην προσέλευση και την παρουσία των υπαλλήλων στην εργασία τους». Ίσως έρχονται εκλογές και πρέπει να δείξει ότι τους υπερασπίζεται. Όσον αφορά τις φωτογραφίες με τα κουτιά είναι από την αίθουσα (πρώην γραφείο Δημάρχου) είναι αποθηκευτικός χώρος και  θα έπρεπε να είναι ταχτοποιημένα και συμμαζεμένα. 

Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στο τμήμα Συγκοινωνιών στον Μυλότοπο στις 20/7/2020 στις 8πμ, ενημέρωσα τους υπαλλήλους για την πρόθεση μου, να ψηφιοποιήσουμε σε πρώτη φάση τα διπλώματα με τους εργαζόμενους που θα προσληφθούν για 8 μήνες, ώστε να μην χρειάζονται αποθηκευτικοί χώροι για τα έγγραφα και τους ζήτησα να υπάρξει μεγαλύτερη προσπάθεια και καλύτερος συντονισμός της υπηρεσίας, για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες και ζήτησα φυσικά να μην κλειδώνει η είσοδος της υπηρεσίας τις ώρες λειτουργίας της, τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ο κ. Τζάκος έκανε λόγο για τριτοκοσμικές συνθήκες στη Διεύθυνση Μεταφορών Γιαννιτσών

Τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας και υγιεινής για τους εργαζόμενους και τους πολίτες στην Διεύθυνση Μεταφορών Γιαννιτσών, κατήγγειλε ότι αντίκρισε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Π.Ε Πέλλας Αντώνης Τζάκος, επιρρίπτοντας ευθύνες και στον Αντιπεριφερειάχη Πέλλας, Δάνη Τζαμτζή.

Τι ανέφερε ο κ. Τζάκος:

Αγαπητοί συμπολίτες του Ν. Πέλλας, Στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιώ σε Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την ιδιότητα του Γραμματέα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος, επισκέφθηκα την Πέμπτη 23/7/202020 την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Πέλλας στα Γιαννιτσά και συγκεκριμένα στο Μυλότοπο, όπου και εδρεύει η  Δ/νση. Χωρίς να έχω καμία πρόθεση  να μεγεθύνω την κατάσταση που αντίκρισα, θα πω με κάθε ειλικρίνεια  πώς είναι η πρώτη φορά στην 10ετη πορεία μου στον συνδικαλισμό, που δεν μπόρεσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Η κτηριακή εικόνα της Δ/νσης Μεταφορών είναι τραγική και δεν τιμάει σε καμιά περίπτωση την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Περιληπτικά θα σας αναφέρω ότι το κτίριο, σύμφωνα και με την έκθεση του Τεχνικού Ασφάλειας, την οποία σας παραθέτω παρακάτω, εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων αλλά και των πολιτών που προσέρχονται καθημερινά στην συγκεκριμένη Υπηρεσία.Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι  ειδικότερα για τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε,  έχοντας να αντιμετωπίσουμε το covid-19 , το κτήριο αυτό αποτελεί υγειονομική βόμβα καθώς δεν έχει παράθυρα για εξαερισμό ενώ υπεισέρχονται σε αυτό καθημερινά  εκατοντάδες πολίτες.  Επίσης εντός του κτηρίου διενεργούνται εξετάσεις για σήματα σε χώρο που δεν τηρεί καμία συνθήκη υγιεινής και ασφάλειας ενώ και οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται εντός του κτηρίου αγγίζουν τους 40 βαθμούς. Φυσικά  δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την προσέλευση στον χώρο του κτηρίου σε ΑμΕΑ.

Οι ευθύνες του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Τζαμτζή είναι τεράστιες καθώς γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση στην Δ/νση Μεταφορών Γιαννιτσών και δεν έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια εδώ και ένα χρόνο που βρίσκεται στην ηγεσία της Περιφερειακής Ενότητα Πέλλας, αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία και την ασφάλεια εργαζόμενων και πολιτών. Η  Αυτοδιοίκηση  έχει ανάγκη από ανθρώπους που μπορούν και έχουν την διάθεση να επιλύουν άμεσα τα προβλήματα και όχι να εθελοτυφλούν και να σφυρίζουν αδιάφορα. Αν δεν μπορεί ο κ. Τζαμτζής να ασκήσει τα καθήκοντα του μπορεί να  δηλώσει  παραίτηση. Ο νομός Πέλλας δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι οι συνάδελφοι  εργαζόμενοι στην Δ/νση Μεταφορών ζητούν την άμεση απομάκρυνση της Υπηρεσίας από το συγκεκριμένο κτήριο και την μεταφορά τους σε ένα κτήριο που θα τους διασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο καθημερινό δύσκολο έργο τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες με όλες τους τις δυνάμεις.

Οι εικόνες και  η έκθεση του Τεχνικού Ασφαλείας κ. Γραμματικόπουλου (διπλ. Μηχανολόγου Μηχανικού) καταμαρτυρούν την τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία είναι υποχρεωμένοι καθημερινά οι συνάδελφοι εργαζόμενοι  να ζουν και να εργάζονται αλλά και οι συναλλασσόμενοι πολίτες να αντιμετωπίζουν…» δηλώνει σχετικά ο κ. Τζάκος.

Να σημειώσουμε πως η έκθεση του Τεχνικού Ασφάλειας, όπως σημειώνει και ο Αντιπεριφερειάρχης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 και όχι τώρα, εν μέσω θέρους, που έπιασε “πόνος” τον κ. Τζάκο να απευθυνθεί ως ανώτερος του… ανωτέρου, αποκαλώντας μας μάλιστα «Αγαπητοί συμπολίτες του Ν. Πέλλας»… 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου