Tuesday, 19 March, 2024

Απάντηση Καστερίδη στον Στάμκο: Η δημοτική αρχή απαξιώνει τους κατοίκους του δήμου Πέλλας

Απάντηση Καστερίδη στον Στάμκο μετά από αυτή του δημάρχου Πέλλας (δείτε εδώ)

Κύριε Στάμκο,

η δημοτική αρχή δυστυχώς απαξιώνει τους κατοίκους του δήμου Πέλλας. Αν και η χώρα βιώνει μια τραγωδία στην Εύβοια, και μια δραματική εξέλιξη στο θέμα του κορονοϊού, πραγματικά δεν θα μπορούσα να αφήσω αναπάντητη την επιστολή του εδώ και 10 χρόνια δημάρχου Πέλλας, που ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λέει ότι φταίμε εμείς που πανηγυρίζουμε, που βιαζόμαστε και που δεν στηρίζουμε τις προτάσεις του.

Στην απολογητική σας απάντηση κ. Στάμκο δεν είδα τις πιθανές ημερομηνίες όλων αυτών των μεγάλων έργων που δεν έγιναν γιατί δεν υπήρχε η πολιτική βούληση των άλλων. Φαίνεται ξεχνάτε ότι στην αλυσίδα των πολιτικών που προτείνουν και αποφασίζουν είστε κι εσείς. Μιλάτε για εγρήγορση και διεκδίκηση, αλλά νομίζω πως 10 χρόνια είναι πολλά για να τα επικαλείστε ακόμη.

Αν  εννοείτε έτσι την εγρήγορση και τη διεκδίκηση, τότε όλα αυτά τα χρόνια που είστε στην διοίκηση του δήμου Πέλλας,  τι αποτελέσματα είχε ο τρόπος με τον οποίο διεκδικείτε; Μας περιγράφετε μια σειρά συσκέψεων στις οποίες ήσασταν καλεσμένος για έργα που αφορούν τον τόπο μας. Δεν αρκεί για έναν δήμαρχο όμως να είναι απλά παρών, πρέπει να πρωτοστατεί και να προκαλεί τις συσκέψεις. Κάτι το οποίο μαθαίνω ότι αναλάβατε να κάνετε στην τελευταία συνάντηση που είχατε στον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών γνωρίζοντας ότι μέχρι τέλους Ιουλίου θα υπήρχε απόφαση από τον Υπουργό για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλλά ούτε αυτό καταφέρατε να κάνετε, είτε από έλλειψη ενδιαφέροντος, είτε λόγω της ταχύτητας που σας διακρίνει. Εμείς είμαστε εδώ, όταν φυσικά μας καλέσετε για να διεκδικήσουμε από κοινού τα μεγάλα προς όφελος των συνδημοτών μας.

Επικαλείστε συναντήσεις με υπουργούς, συναντήσεις με βουλευτές, στις οποίες δεν κληθήκαμε ποτέ, ούτε μας ενημερώσατε για τα αποτελέσματα. Όταν διεκδικούμε κ. Στάμκο, είμαστε μπροστάρηδες στις συσκέψεις, τις προκαλούμε και δεν περιμένουμε να μας καλέσουν. Καμία κίνησή σας μέχρι σήμερα δεν ήταν ενωτική προς το σώμα των συμβούλων της αντιπολίτευσης και ότι θέμα κι αν έφερε προς συζήτηση για τα έργα που αφορούν τον δήμο Πέλλας, απαντούσατε ότι όλα είναι καλά και υπό έλεγχο. Οι εξελίξεις όμως σας διαψεύδουν. Είστε σίγουρα εκτός χρόνου αν πιστεύετε πως το 2024 για το Φυσικό Αέριο είναι επιτυχία. Και αυτό μετά από παρέμβαση και αγώνα δυο βουλευτών του νομού μας για να μην χαθεί εντελώς το έργο. Δεν βιάστηκα ούτε σε αυτό κ. Στάμκο, απλά ανέφερα τον αποκλεισμό από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), που έπιασε στον ύπνο τον Δήμο Πέλλας. Και ελπίζω να μην προκύψει άλλο εμπόδιο. Δεν με ενδιαφέρουν τα έργα του Υπουργείου Δικαιοσύνης τα τελευταία 10 χρόνια, όπως επικαλείστε στην επιστολή σας. Τα δικά σας έργα περιμένω. Από τα καθημερινά, μέχρι τα έργα ανάπτυξης. Η δικαιολογία ότι για όλα φταίει η κεντρική πολιτική βούληση, είναι πραγματικά αστεία. Ρωτήστε συναδέλφους σας ανά την Ελλάδα. Δημάρχους που κάνουν θαυμαστά πράγματα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους. Που όταν οι προτάσεις τους είναι ολοκληρωμένες τα έργα πραγματοποιούνται. Δεν μπορεί μόνο για τον δήμο Πέλλας να υπάρχει δυσκολία στη συνεργασία και στις συντονισμένες ενέργειες. Δεν κληθήκαμε ποτέ και πουθενά όσον αφορά προτάσεις αναπτυξιακών έργων. Εσείς διοικείται κ. Στάμκο εδώ και τόσα χρόνια. Εμείς δηλώναμε και δηλώνουμε παρόντες σε κάθε πρόσκληση σας για το καλό του τόπου μας, αρκεί να μας ενημερώνετε.

Εξακολουθώ να περιμένω απαντήσεις για τον Προαστιακό αν συμμετέχετε στις συσκέψεις, για το Μουσικό Σχολείο αν ολοκληρώθηκε η μελέτη εκ νέου για το οικόπεδο, για τον τελικό ανάδοχο του Φυσικού Αερίου και φυσικά για τις διεκδικήσεις του δήμου στην ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου που πρέπει να είναι στόχος όλων μας. Τότε να είστε σίγουρος θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί και πρώτοι οι πολίτες του δήμου. Μέχρι τότε σας προτείνω να βάψετε τις διαβάσεις και τις διαγραμμίσεις στην πόλη (δεν διακρίνονται πουθενά πια) και το τμήμα καθαριότητας να πλένει συχνότερα τους κάδους απορριμμάτων λόγω καλοκαιριού, αλλά και λόγω κορονοϊού.

Στάθης Καστερίδης, Αρχηγός μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Πέλλας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου