Sunday, 28 April, 2024

Από Δευτέρα η κανονική λειτουργία καταστημάτων Καρυπίδη – πρώην Μαρινόπουλου

Συμφωνία Καρυπίδη – Μαρινόπουλου

Κατατέθηκε σήμερα, 20η 05.2016 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η από 20.05.2016 (Γ.Α.Κ.: 21845, Α.Κ.Δ.:401/2016) ΑΙΤΗΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ της εταιρείας με την επωνυμία «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ Α.Ε.Ε.Ε.» (πρώην «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», δικάσιμος της οποίας ορίσθηκε η 15.06.2016.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ.2 του ν.4336/2015, που τροποποίησε τον ν.3588/207 και αντικατέστησε την παρ.2 του άρθρου 106β, από την κατάθεση της συμφωνίας εξυγίανσης προς επικύρωση και μέχρι τη λήψη απόφασης του πτωχευτικού δικαστηρίου για την επικύρωση ή μη της συμφωνίας εξυγίανσης.

Η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΕΚΚΡΕΜΩΝ Ή ΜΗ, ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ κατά του οφειλέτη για την ικανοποίηση των απαιτήσεων που έχουν γεννηθεί πριν την κατάθεση της συμφωνίας εξυγίανσης. Η ως άνω έναρξη ισχύος της αυτόματης αναστολής διώξεων, κατά την πρώτη υποβολή αίτησης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης, σημειώνεται στο Μητρώο Πτωχεύσεων του άρθρου 8 παρ.3 του ν.3588/2007.

Επομένως, η ως άνω εταιρεία απολαμβάνει από σήμερα, ημέρα κατάθεσης της ως άνω αιτήσεως, ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΕΚΚΡΕΜΩΝ, ‘Η ΜΗ, ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΊΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗ (ΠΡΏΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ )

Σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας προς το καταναλωτικό κοινό επιστρέφει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ (πρώην Αρβανιτίδης), η οποία καλύπτει το χώρο από την κεντρική Ελλάδα και μέχρι τη Θράκη.

Σήμερα Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 οι πλευρές ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ και ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ υπέγραψαν οριστική συμφωνία πιστωτών,η οποία ορίστηκε να επικυρωθεί δικαστικά στις 15 Ιουνίου 2016,στο Πρωτοδικείο Αθήνας,στο οποίο και κατατέθηκε.

Κερδισμένοι από τη συμφωνία αυτή οι 1400 εργαζόμενοι της αλυσίδας που διασώζουν όλες τις θέσεις εργασίας τους.

Η Διοίκηση της εταιρείας ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, αφού με σκληρές διαπραγματεύσεις εξασφάλισε την υπογραφή αναγνώρισης των ύψους δεκάδων εκατομμυρίων οφειλών της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, κατέθεσε στο Υπουργείο Εργασίας πλαίσιο βημάτων της επένδυσής της, για την οποία έχει καταβάλει στα δυο τελευταία χρόνια δεκάδες εκατομμύρια σε δημόσια ταμεία, από οφειλές της προηγούμενης ιδιοκτησίας ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ. Σύμφωνα με το πλαίσιο βημάτων εξυγίανσης και ομαλής λειτουργίας της επιχείρησης, θα αρχίσουν οι πληρωμές προς εργαζόμενους από τις 25 Μαΐου 2016. Η εταιρεία ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε να αρχίσει τις πληρωμές από σήμερα 20 Μαΐου 2016,πέντε ημέρες νωρίτερα από τη συμφωνηθείσα ημερομηνία,αναγνωρίζοντας και την στάση συνέπειας και αφοσίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, αγνοώντας παράλληλα τα όποια εμπόδια προσπάθησαν και προσπαθούν να θέσουν εκ των έξω και εκ των έσω συμφέροντα ανταγωνιστικά και ξένα προς την επιχείρηση.

Μετά την συμφωνία, από Δευτέρα αρχίζει κανονικά ο εφοδιασμός των καταστημάτων τα οποία γρήγορα θα λειτουργούν απολύτως κανονικά.

 

Από Δευτέρα η κανονική λειτουργία καταστημάτων Καρυπίδη – πρώην Μαρινόπουλου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου