Sunday, 5 May, 2024

Βραβεία για το 1ο ΓΕΛ Αριδαίας και 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών σε Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας

ανακοινώνεται ότι:

  1. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και τους Σχολικούς Συμβούλους αυτών, διοργάνωσε με επιτυχία, για 4η συνεχή χρονιά, τους Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας μεταξύ των μαθητών των Λυκείων.
  2. Η πρώτη φάση των αγώνων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 01-03-2017, στο 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών ως εξής:

Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας (Λύκεια).seminarΔόθηκαν θέματα προς διαπραγμάτευση τα οποία η ομάδα του λόγου υποστήριζε και η ομάδα του αντιλόγου αντέκρουε, π.χ. «Τα μνημεία πολιτισμικής κληρονομιάς πρέπει να παραχωρούνται σε εμπορικές εταιρείες για εκδηλώσεις».

Συμμετείχαν πενήντα δύο μαθητές από  τα παρακάτω Λύκεια με ομάδες αποτελούμενες από 5 μαθητές έκαστη, ως εξής:

  • 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών με δύο ομάδες
  • 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών με μία ομάδα
  • 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών με δύο ομάδες
  • ΓΕΛ Αξού με μία ομάδα
  • 2ο ΓΕΛ ΄Εδεσσας με δύο ομάδες
  • ΓΕΛ Αριδαίας με μία ομάδα
  • ΓΕΛ Εξαπλατάνου με μία ομάδα

Στην ανωτέρω διαδικασία διακρίθηκαν τα παρακάτω σχολεία.vraveiasxoleiovraveiasxoleio2

  • 1ο βραβείο το ΓΕΛ Αριδαίας
  • 2ο βραβείο το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, με την ομάδα Α
  • 3ο βραβείο το 1ο  ΓΕΛ Γιαννιτσών, με την ομάδα  Β
  1. Η Β΄φάση των αγώνων πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, την Τρίτη 07-03-2017.vraveia1mathitessxoleiou2Στη φάση των αγώνων συμμετείχαν τα σχολεία που διακρίθηκαν στην Α΄φάση, στους κατά τόπους αγώνες,  που διοργανώθηκαν από την ΔΔΕ Ημαθίας και την ΔΔΕ Πέλλας.vraveiapoiisivraveiapoiisi2

Στην ανωτέρω διαδικασία διακρίθηκαν τα παρακάτω σχολεία :

  • 1ο βραβείο η Α΄ομάδα του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών.
  • 2ο βραβείο το 4ο ΓΕΛ Βέροιας
  • 3ο βραβείο η Β΄ομάδα του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών

Τα βραβεία επιδόθηκαν στους συμμετέχοντες από τον Διευθυντή ΔΔΕ Πέλλας, Κωνσταντίνο Κούγκα και τη Διευθύντρια της ΔΔΕ Ημαθίας, Αναστασία Μαυρίδου και τη Σχολική Σύμβουλο Ευγενία Δανιηλίδου. seminaria

  1. Επίσης συμμετείχαν ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής, ως μέλη των κριτικών επιτροπών και ως παρατηρητές, εκπαιδευτικοί από πολλά σχολεία των Διευθύνσεων Ημαθίας και Πέλλας.

sxoleio1sxoleio2

  1. Με τη συμμετοχή όλων των παραπάνω επιτεύχθηκε ο βασικός στόχος των Αγώνων Επιχειρηματολογίας που είναι η καλλιέργεια της σκέψης και η επαφή των μαθητών με θέματα, που ενώ δεν διδάσκονται στα σχολεία σε ειδικό και συγκεκριμένο μάθημα, βρίσκονται διάχυτα σε όλο το εύρος της διδακτέας ύλης και είναι ευρύτερα γνωστά από τον τύπο και τα ΜΜΕ. Μέσω των αγώνων οι μαθητές εξασκούνται να σκέφτονται λογικά, ώστε να είναι ικανοί να καθορίσουν με ακρίβεια τα κεντρικά σημεία των θεμάτων που τους δίνονται, να παρουσιάζουν τις απόψεις τους με πειστικά επιχειρήματα και να αντιμετωπίζουν με ετοιμότητα τις ερωτήσεις που τους τίθενται. Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τους Αγώνες και την επιθυμία τους να διατηρηθεί ο θεσμός.
  2. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετέχουν στις παραπάνω διαδικασίες (εκπαιδευτικούς και μαθητές). Ιδιαίτερα τονίζεται η συμβολή του 2ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών και της Διευθύντριας Μαρίας Πασχούδη, του ΕΠΑΛ. Αλεξάνδρειας και της Διευθύντριας Μαρίας Προύσκα, για την φιλοξενία της διοργάνωσης.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ε. ΠΕΛΛΑΣ Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΓΚΑΣ

Βραβεία για το 1ο ΓΕΛ Αριδαίας και 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών σε Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου