Friday, 26 April, 2024

Γιαννιτσά: Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο συλλαλητήριο για το δυστύχημα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαρτίου.

Η διαδήλωση μπορεί να είχε «χρώμα» των σωματείων, όμως ο κόσμος που παραβρέθηκε-πέρα από τα άτομα που εκπροσωπούν το ΚΚΕ με τους φορείς, και την ΕΝΙΠ, που την προηγούμενη Κυριακή δεν παρέστη στη διαμαρτυρία για τα Τέμπη-ορθώς, διότι ήταν μια κινητοποίηση απλών πολιτών- έδωσε το “στίγμα” ότι δρα πέρα από πολιτικά μικροσυμφέροντα και γέμισε τον πεζόδρομο για να εκφράσει την οργή, τη θλίψη και τη συμπαράσταση του στους συγγενείς των θυμάτων.

Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε πορεία στον πεζόδρομο…

Να υπενθυμίσουμε, έχοντας περάσει λίγες ημέρες… ότι η ΕΝΙΠ και τα Σωματεία του ΚΚΕ είχαν ανακοινώσει εκδήλωση διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας και μάλιστα και 23χρονης συμπολίτισσας μας. Όταν όμως στο φβ άρχισε να διακινείται ένα κάλεσμα πολιτών- που την ημέρα της εκδήλωσης πληροφορηθήκαμε πως πρόκειται για τρεις γυναίκες που έκαναν την αρχή- η ΕΝΙΠ έκανε πίσω! Έστειλε εκ νέου δελτίο τύπου ότι δεν θα συμμετέχει- και ορθώς- για να μη χρωματιστεί η εκδήλωση.., όμως το ΚΚΕ παρέστη εν τελεί με μέλη του Σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Πέλλας-Ημαθίας και η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών.Λίγο πριν αρχίσει να συγκεντρώνεται ο πολύς κόσμος ήδη δημιουργήθηκε μια διένεξη για αυτό και στη συνέχεια η κυρία Φίφη Χατζηκαλλινικίδου, στο βίντεο κάνει αναφορά και ζητάει συγνώμη (αν και δεν θα έπρεπε).

Όταν ρωτήσαμε τα μέλη του ΚΚΕ γιατί τελικά συμμετέχουν, είπαν «γιατί, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε ως σωματείο»; Κανονικά η απάντηση θα έπρεπε να είναι όχι! Σαν οντότητες ναι, σαν δημότες που νιώθουμε τον πόνο όλοι μας αυτές τις μέρες ναι, σαν άνθρωποι που μας στερούν νέους στην παραγωγική τους ηλικία, που έχασαν τα νιάτα τους και κλαίμε για αυτούς, ναι, σαν σωματεία και σαν κόμματα όχι,…Επιπλέον, να συμφωνήσουμε με ένα παλικάρι που δεν προλάβαμε, λόγω πλήθους, να το βρουμε μετά και να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας, που φωναζε λέγοντας.. καλά τα ποιήματα και τα μπαλόνια, αλλά εδώ έπρεπε να έρθουμε για να φωνάξουμε την οργή που νιώθουμε… μας έσκισαν τις σάρκες, σκότωσαν τα παιδιά μας, είναι έγκλημα όλων των κυβερνήσεων από 20 και πλέον χρόνια πίσω… Αυτά, για να λύνονται οι παρεξηγήσεις, γιατί ο «Λόγος» ανέβασε δελτίο ότι δεν θα γίνει η μία εκδήλωση, διότι θα γίνει παράλληλη από τους απλούς πολίτες, στην προκειμένη από τις τρεις γυναίκες που το διοργάνωσαν την περασμένη Κυριακή. Και ήμασταν οι πρώτοι που βρεθήκαμε εκεί, πρώτα ως άνθρωποι, όχι να κάνουμε και… σαμποτάζ! Όπως κάποια οικτρά ανθρωπάκια τόλμησαν να πουν!

Να σημειώσουμε ακόμη, ότι για την εκδήλωση της Κυριακής, ζητήθηκε έστω κάποια μικροφωνική υποστήριξη από τον δήμο, όμως το αίτημα-σύμφωνα πάντα με αυτά που ανέφεραν μπροστά σε όλον τον κόσμο οι κυρίες της διοργάνωσης- απορρίφθηκε. Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι και στις δύο εκδηλώσεις-και τρεις αν θέλετε, με τη χθεσινή, πρωινή κινητοποίηση εργαζομένων, νέων, μαθητών-δεν εμφανίστηκε ούτε ένα μέλος της δημοτικής αρχής. Το παρών έδωσαν, από τη Λαϊκή Συσπείρωση η Ολυμπία Παπαδοπούλου και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι της παράταξης Καστερίδη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου