Tuesday, 21 May, 2024

Γιώργος Κιόσης, μαθητής του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών: «Σάρωσε» και έχει στόχο την ιατρική

Γιώργος Κιόσης, μαθητής του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών: «Σάρωσε» και έχει στόχο την ιατρική

Μέρα βαθμολογιών πανελληνίων η σημερινή και οι επιτυχίες αρχίζουν να… βγαίνουν στην επιφάνεια! Κραυγές χαράς, ικανοποίησης των κόπων μιας χρονιάς και όχι μόνο, δάκρυα και συγκίνηση για τους γονείς και τα παιδιά που επιτέλους ήρθε η ώρα να πάρουν ανάσα!

Μαθητής του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, ο Γιώργος Κιόσης πέτυχε μία από τις πιο υψηλές βαθμολογίες στην κατεύθυνσή του, με τα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας στο 19,6 και 19,7 και τη Βιολογία 18,6. Η προσπάθεια του ανταμείφθηκε και περιμένοντας τον επόμενο μήνα να βγουν οι βάσεις, κάναμε μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους και τις δυσκολίες που πέρασε μέσα στη σχολική χρονιά.

Θεωρείς ότι ήταν δύσκολη χρονιά;

Η πορεία ενός μαθητή στο λύκειο θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μια αλυσίδα. Όλα είναι αλληλένδετα. Σίγουρα η φετινή χρονιά ωστόσο, ήταν δυσκολότερη από τις άλλες δύο. Οι ώρες των φροντιστηρίων αυξήθηκαν όπως και οι υποχρεώσεις μας από μάθημα σε μάθημα. Θεωρώ ωστόσο πως ένας μαθητής με πρόγραμμα θα μπορούσε να ανταπεξέλθει και να του περισσεύει χρόνος για τον εαυτό του, έστω και ελάχιστος.

Υπήρξαν μαθήματα που σε δυσκόλεψαν;

Το κάθε μάθημα έχει τη δικιά του δυσκολία. Προσωπικά θα μπορούσα να πω πως η έκθεση με δυσκόλευε περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα, λόγω της ιδιαιτερότητας της και της υποκειμενικότητας που συχνά που την διαπνέει.

Ο στόχος σου είναι μία συγκεκριμένη σχολή;

Στόχος είναι η Ιατρική σχολή, με προτίμηση την Ιατρική Θεσσαλονίκης.

Το μήνυμα σου προς τα παιδιά που πέρασαν και σε αυτά που δεν τα κατάφεραν;

Θέλω να πω πρωτίστως ένα τεράστιο μπράβο σε όλους τους συνυποψηφίους και σε όλες τις συνυποψήφιες μου για τον αγώνα που ο καθένας και η καθεμία πραγματοποίησε. Ένα μεγάλο συγχαρητήρια σε αυτούς που τελικά τα κατάφεραν. Ωστόσο, οι πανελλαδικές δεν αποτελούν μοναδικό μονοπάτι για το μέλλον. Μπορεί το μέλλον κάποιου ή κάποιας που δεν κατάφερε να περάσει στη σχολή της επιθυμίας του, να διαγραφεί λαμπρότερο από κάποιον «επιτυχών ή κάποια επιτυχούσα» των πανελληνίων… Η απογοήτευση είναι χειρότερος σύμβουλος. Ας προσπαθήσει ο καθένας και η καθεμία να πετύχει με τα αποτελέσματα του το καλύτερο για αυτόν.

Καλή σταδιοδρομία στον Γιώργο, συγχαρητήρια στους περήφανους γονείς, στον μπαμπά και στη μαμά Δέσποινα Λέντζιου, όπως και σε κάθε αυριανό φοιτητή και φοιτήτρια…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου