Friday, 26 April, 2024

Δήμος Πέλλας: Η ενημέρωση για τον Κανονισμό κοινόχρηστων χώρων (video)

Ενημερωτική εκδήλωση για τις διατάξεις και την έναρξη ισχύος του κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων του δήμου Πέλλας

πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής,  22 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων.

Στην ενημέρωση οι Αντιδήμαρχοι ΤΥ, Χρήστος Βουτσάς και Οικονομικών, Ανδρέας Καραφυλλιάς.

Κάποια στιγμή, στο μέσο της εκδήλωσης συμπλήρωσε το πάνελ, και ο δήμαρχος Γρ. Στάμμος, ο οποίος άκουσε τις απόψεις των επαγγελματιών, που η παρουσία τους ήταν ικανοποιητική, αλλά όχι όσο θα έπρεπε ώστε να χαρακτηριστεί «μαζική» για να πληροφορηθούν από ¨πρώτο¨χέρι ως όφειλαν, τις νέες πολεοδομικές και λοιπές διατάξεις.

Πλήρης και λεπτομερής η ενημέρωση από τον κ. Βουτσά, για μέτρα αποστάσεων των τραπεζοκαθισμάτων επί των εξωτερικών χώρων, για την εφικτή διέλευση πεζών, καροτσιών, ακόμη και οχημάτων όταν χρειαστεί, πχ Πυροσβεστικού, είτε στην πλατεία Γκ. Γιώτα είτε στον πεζόδρομο και όλες τις οδούς που υπάρχουν ταβέρνες, καφέ…

Οι περισσότεροι εστίασαν στο μείζον θέμα που απασχολεί την εποχή αυτή, που ο κόσμος δεν μπορεί να κάτσει έξω για να καπνίσει! Οπότε συζητήθηκε το μήκος, ύψος και το είδος των ανεμοφρακτών, χωρίς πόρτα ή κλειστές εισόδους, των δαπέδων, κλπ.

Πάντως, διευκρινιστικά ο Αντιδήμαρχος είπε ότι έλαβαν γνώση για τη συνάντηση όλοι οι καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ή δικαιολογίες από το νέο έτος, πώς “δεν ήξεραν, δε ρώταγαν” οπότε και για την όποια παράβαση, θα αρχίσουν να… πέφτουν πρόστιμα, εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση επί των των όρων και προϋποθέσεων. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου