Monday, 6 May, 2024

Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας για Κέντρο Διαλογής αποβλήτων στον χώρο των πρώην δημοτικών Σφαγείων 

Το βράδυ της Πέμπτης 23 Μαρτίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας με 35 στην Ημερήσια Διάταξη και κάποια προ ημερησίας που πέρασαν ομόφωνα.

Έγινε ο ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πέλλας για το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Πέλλας, για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πέλλας , και ο    προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και εποχικών ή άλλων πρόσκαιρων αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Πέλλας για το 2017.symvouliopella-032Το θέμα που απασχόλησε περισσότερο το Σώμα αφορά στην υποβολή πρότασης για την συμμετοχή σε διαδικασία ανάδειξης δύο Δήμων στους οποίους θα λειτουργήσουν 2 Κέντρα Διαλογής Ταξινόμησης ( ΚΔΤ) αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού (ΑΗΕΕ) στις περιφέρειες Αττικής ( EL30)και Κεντρικής Μακεδονίας (EL52)στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου LIFE: Ανάπτυξη μοντέλων πρόληψης και επαναχρησιμοποίησης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού. Ο ένας δήμος εξ αυτών, είναι ο δήμος Πέλλας, και ο χώρος που επιλέχθηκε είναι τα πρώην δημοτικά Σφαγεία, και με δέσμευση πενταετίας,  που χρησιμοποιήθηκαν ως προσωρινή εγκατάσταση των προσφύγων. Η έγκριση δόθηκε από το Υπουργείο όπως αναφέρθηκε καθώς δεν υπάρχει λόγος να μην αποδοθεί και πάλι από το Άμυνας στον δήμο, εφόσον εγκαταλείφθηκε.symvouliopella-028Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη χωρίς όμως να διευκρινίσει ποια και αν θα υπάρχει οικονομικό όφελος ενώ από την Αντιπολίτευση καταψήφισε η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με την Ολυμπία Παπαδοπούλου να υποστηρίζει ότι το σχέδιο αυτό, όπως και ότι αφορά τη διαχείριση αποβλήτων έχει εμπορευματοποιηθεί και οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση. Η παράταξη του Νίκου Παπανικολάου, παρά τις αντιρρήσεις και τα ερωτήματα που ετέθησαν εν τέλει ψήφισε θετικά.

Επίσης, συζητήθηκε το θετικό αποτέλεσμα από τη Διαχειριστική Αρχή Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπου ο δήμος πήρε έγκριση ανάμεσα στους οκτώ της Περιφέρειας, που κατέθεσαν πρόταση για το στρατηγικό πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης και μάλιστα στην τρίτη θέση. Αυτό σημαίνει ότι θα δοθούν κάποιες χιλιάδες ευρώ για δημιουργία έργων που έχουν προταθεί.

Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας για Κέντρο Διαλογής αποβλήτων στον χώρο των πρώην δημοτικών Σφαγείων

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου