Friday, 26 April, 2024

Διερεύνηση της εγκατάστασης του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας εκτός της πόλης των Γιαννιτσών συζήτησε ο  Καμμένος με τη Τζάκρη

Επικοινωνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καμμένο είχε η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη για το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στην περιοχή των Γιαννιτσών.Η κ. Τζάκρη μετέφερε στον κ. Καμμένο τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των κατοίκων για τη χρήση του στρατοπέδου «Φιλιππάκου», καθώς το στρατόπεδο βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης, φιλοξενούνται ήδη εκεί δημοτικές υπηρεσίες, γειτνιάζει με σχολικές μονάδες κ.λπ. Ο κ. Καμμένος ανέφερε στην κ. Τζάκρη ότι εξετάζει όλες τις προτάσεις για εναλλακτικούς χώρους πιο κατάλληλους για το σκοπό αυτό, έξω από την πόλη των Γιαννιτσών. Ήδη το Υπουργείο διερευνά κάθε άλλη δυνατή λύση. Ο τοπικός Στρατιωτικός Διοικητής ήδη εξετάζει αυτοπροσώπως την καταλληλότητα άλλων εναλλακτικών χώρων ιδιοκτησίας του ΥΕΘΑ (π.χ. εγκαταστάσεις πρώην Νατοϊκής βάσης, περιοχή Ταλαμπάς και άλλοι).

Από το ΥΕΘΑ αναμένονται ακόμη οι προτάσεις του Δήμου Πέλλας, όπως είχε ζητηθεί από την Παρασκευή σε επικοινωνία της κ. Τζάκρη με τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο. Για τη νέα, σημερινή, ανωτέρω επικοινωνία με το Υπουργό Εθνικής Άμυνας η κ. Τζάκρη ενημέρωσε αμέσως το Δήμαρχο κ. Στάμκο, ζητώντας του εκ νέου να συμβάλει ουσιαστικά, καταθέτωντας συγκεκριμένες προτάσεις που τυχόν έχει στα χέρια του για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας εκτός της πόλης.

Τονίζεται ότι η δημιουργία Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στην περιοχή των Γιαννιτσών από την εξαγγελία του μέχρι την υλοποίησή του θα χρειαστεί αρκετό χρόνο. Όπως είναι όμως σε όλους μας γνωστό, η αντιμετώπιση του προβλήματος διέρχεται από την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 7ης Μαρτίου για το προσφυγικό.

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα το τελευταίο διάστημα με ευθύνη  της Τουρκίας  και κάποιων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν μεταθέσει  το πρόβλημα στην χώρα μας, μας ακουμπάει όλους χωρίς εξαιρέσεις. Η  κυβέρνηση κάνει όσα μπορεί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, το οποίο είναι συνολικό της χώρας και δεν αφορά κάποιες μόνο περιοχές ή πόλεις. Σήμερα υπάρχουν περιοχές στην νησιωτική Ελλάδα και την ενδοχώρα που έχουν σηκώσει και εξακολουθούν να σηκώνουν αγόγγυστα το βάρος. Το πρόβλημα είναι εθνικό και όχι τοπικό και απαιτεί εθνικές και όχι τοπικές λύσεις. Σε κάθε περίπτωση, την ώρα που όλη η Ελλάδα σηκώνει το μέγιστο βάρος για το μεγάλο πρόβλημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, οφείλουμε να δείξουμε κατανόηση, αλληλεγγύη, ψυχραιμία και να αποφύγουμε πολιτικές που δυσφημούν την κοινωνία και διογκώνουν περισσότερο το εθνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Διερεύνηση της εγκατάστασης του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας εκτός της πόλης των Γιαννιτσών συζήτησε ο  Καμμένος με τη Τζάκρη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου