Friday, 26 April, 2024

Διονύσης Σταμενίτης: Ομιλία επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης

Διονύσης Σταμενίτης: Ομιλία επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μας έδωσε μια πολύ καλή αφορμή να μιλήσουμε για το έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και να το συγκρίνουμε με τα έργα και τις πράξεις των δικών τους ημερών.

Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πολώσει το πολιτικό κλίμα και να δηλητηριάσει το δημόσιο διάλογο. Κατανοητό, όταν δεν έχεις να αντιπαραβάλλεις σε αυτά που κάνει ο αντίπαλος σου αυτά που έκανες εσύ καλύτερα, όταν δεν έχεις να πεις τι είναι αυτό που σε καθιστά καλύτερο ώστε να είσαι εσύ η επιλογή του ελληνικού λαού. Όταν συμβαίνουν αυτά, τότε ναι, πιστεύεις ότι η όξυνση και η πόλωση θα σου προσφέρει πολιτικά οφέλη. Κατανοητός ο πανικός όταν έχεις να συγκριθείς με μια σύγχρονη κυβέρνηση, συμπαγή και υπεύθυνη. Που κάνει όσα λέει και που εφαρμόζει όσα παρουσίασε προεκλογικά. Που είναι με λίγα λόγια συνεπής, μια ιδιότητα εκ διαμέτρου αντίθετη με τα χαρακτηριστικά της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία μου στάθηκα στα όσα θετικά έχουν γίνει για τον Νομό Πέλλας, αναφερόμενος στο έργο “Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα”, το Φράγμα του Αλμωπαίου, το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας, τις αποφάσεις για τη στήριξη των παραγωγών μας αλλά και τα κονδύλια που κατευθύνονται στην περιοχή μας μέσα από τα προγράμματα “Αντώνης Τρίτσης”, “Φιλόδημος ΙΙ”, “ΕΣΠΑ” και “Ταμείο Ανάκαμψης”.

Τόνισα επίσης ότι υπερψηφίζω την Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας,  μια κυβέρνηση που απάντησε με αποτελεσματικότητα στις παγκόσμιες προκλήσεις και τις πρωτοφανείς εξωγενείς κρίσεις. Που απάντησε στην προκλητικότητα των γειτόνων και απέκρουσε την προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστατευτικού. Ενίσχυσε τις αμυντικές μας συμμαχίες, ενισχύει την εθνική άμυνα με τα εξοπλιστικά προγράμματα και αναβαθμίζει τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της Πατρίδας. Μια κυβέρνηση που αύξησε την αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς, βελτίωσε τη θέση των εργαζομένων, μείωσε την ανεργία, μείωσε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Μια κυβέρνηση που στήριξε και στηρίζει την κοινωνία σε πολύ δύσκολες στιγμές και μερίμνησε για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Που προχωράει σε μεγάλα έργα υποδομής μετασχηματίζοντας τη χώρα, που ψηφιοποιεί το Κράτος και κάνει τη ζωή όλων μας ευκολότερη.

Και είμαι αισιόδοξος ότι και οι πολίτες, όταν κληθούν στις κάλπες,  θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου