Sunday, 5 May, 2024

Δ. Σταμενίτης: Παραμένουν τα Πρωτοδικεία Γιαννιτσών και Έδεσσας, λόγω παραμεθορίου

Την πλήρη ικανοποίηση του εξέφρασε σε δήλωση του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης

για την απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης να παραμείνουν αυτόνομα τα Πρωτοδικεία Γιαννιτσών και Έδεσσας.

Διονύσης Σταμενίτης: «Επικυρώθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για τον εξορθολογισμό του δικαστικού χάρτη της χώρας και την ορθότερη αξιοποίηση του δικαστικού προσωπικού, στο οποίο προβλέπεται η παραμονή, ως αυτόνομων, των δύο Πρωτοδικείων Γιαννιτσών και Έδεσσας, λόγω παραμεθορίου.

Από την πρώτη στιγμή ανάκυψης του προβλήματος είχα δηλώσει την αισιοδοξία μου και την πεποίθηση μου για την θετική έκβαση του ζητήματος, η οποία πήγαζε τόσο από το γεγονός ότι ο Νομός Πέλλας είναι ένας παραμεθόριος Νομός, όσο βέβαια και από τις διαβεβαιώσεις που είχα λάβει από την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, την επομένη της συνάντησης μας. Οφείλουμε σήμερα να τονίσουμε ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδης και ο Υφυπουργός, Ι. Μπούγας εξ’ αρχής είχαν αναγνωρίσει την ορθότητα των επιχειρημάτων για την παραμονή των δύο Πρωτοδικείων.

Στη σημερινή μου, νέα, επικοινωνία με τον Υφυπουργό, κ. Μπούγα, μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου, αφού τον ευχαρίστησα για την εξέλιξη σχετικά με τα Πρωτοδικεία, ζήτησα στο πλαίσιο της διαβούλευσης του νομοσχεδίου μέχρι την ψήφιση του από τη Βουλή, να εξεταστεί και το ζήτημα των Ειρηνοδικείων Σκύδρας και Αλμωπίας, και συγκεκριμένα η πρόταση για μετατροπή τους σε Περιφερειακά Πρωτοδικεία. Αποδεικνύεται ότι οι συντονισμένες προσπάθειες και η διεκδίκηση του αιτήματος στη βάση ορθών επιχειρημάτων, απέδωσε καρπούς και μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για την πρόοδο του τόπου μας και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συμπολιτών μας.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη συνολική αναβάθμιση του δικαστικού τομέα στην περιοχή του Νομού Πέλλας. Ήδη η διαδικασία για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Έδεσσας βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας ώστε να ολοκληρωθεί. Παραμένει κεντρικός μας στόχος η ανεύρεση χρηματοδοτικού εργαλείου για την κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου και στην πόλη των Γιαννιτσών».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου