Friday, 26 April, 2024

Δ.Σ. Πέλλας: Αντίδραση της Αντιπολίτευσης για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου

Δ.Σ. Πέλλας:  Αντίδραση της Αντιπολίτευσης για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου

Εκβιασμό χαρακτήρισε ο δήμαρχος την αναβολή του θέματος

Το απόγευμα της Παρασκευής, 29 Μαΐου συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Πέλλας

047

Το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Πέλλας ζητήθηκε από την Αντιπολίτευση να συζητηθεί πρώτο. Αφορμή η επιστολή διαμαρτυρίας που εξέδωσε ο Σύλλογος εργαζομένων του δήμου Πέλλας υποστηρίζοντας ότι η εισαγωγή του θέματος τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) ήρθε αιφνιδιαστικά ως θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κάνοντας μάλιστα λόγο για fast- track διαδικασία, με πρόφαση την ένταξη της δημοτικής αστυνομίας ώστε να εισαχθούν χωρίς διαβούλευση και διαφάνεια τροποποιήσεις του οργανισμού.

Ολόκληρη η επιστολή, δημοσιεύεται στην σελίδα του «Λόγου» εδώ…

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ν. Παπανικολάου μίλησε για υποβάθμιση της λειτουργίας του ΔΣ εφόσον δεν υπήρξε ξεκάθαρη εισήγηση και ενημέρωση από τον δήμαρχο, ζητώντας την αναβολή του θέματος ώστε να δοθεί χρόνος για την ουσιαστική και χρήσιμη διαβούλευση του θέματος.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος, Σ. Καστερίδης επίσης είπε ότι «Είναι θέμα τύπου και ουσίας. Μας έχετε γραμμένους στην κυριολεξία. Και αυτό πηγαίνει σε σας κ. πρόεδρε ππυ στέλνετε τελευταία στιγμή την Ημερήσια Διάταξη). Συμφωνώ με τον κ. Παπανικολάου, δε θέλω και γω να συμμετάσχω σ’ αυτή τη συζήτηση. Αν δεν αποσυρθεί, η παράταξη μου αποχωρεί» τόνισε.

Και ο κ. Σταυρίδης από την «ΑΝΑΣΑ» έκανε λόγο για «Κατ’ εξακολούθησιν υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου και υποτίμηση της αντιπολίτευσης. Κι εμείς θα θέλαμε να ξέρουμε ποιες τροποποιήσεις μελετά η δημοτική αρχή…».

Η κ. Ολυμπία Παπαδοπούλου από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημείωσε πως δεν έχει γίνει διαβούλευση με τους εργαζομένους, που αιφνιδιάστηκαν με την απόφαση της συμπολίτευσης ενώ είπε ότι: «Πήρα το mail στις 5:30μμ σήμερα- την ίδια ημέρα του ΔΣ δηλαδή!- 89 σελίδες! Τι να μελετήσω; Πρέπει να γίνει συζήτηση με τους εργαζόμενους. Η λογική είναι ένα τέτοιο θέμα να πάει σε άλλο συμβούλιο».

Ο δήμαρχος Γ. Στάμκος υποστήριξε ότι: «Από τις 89 σελίδες, δεν αλλάζουν ούτε δύο στον Κανονισμό. Αν θέλετε, ας γίνει διάλογος κι ας μην ψηφιστεί…».

Η αντιπολίτευση διαφώνησε, ο κ. Στάμκος είπε «Δε δέχομαι εκβιασμούς» και εν τέλει ο πρόεδρος του ΔΣ είπε ότι ενδεχόμενα να συνέλθει έκτακτη συνεδρίαση. Ο δήμαρχος έφερε αντίρρηση, λέγοντας ότι δεν πιέζει ο χρόνος.

Ο κ. Καστερίδης παίρνοντας και πάλι το λόγο ρώτησε: «Πότε θα το φέρετε αν δε συζητηθεί σήμερα»; Και η απάντηση του δημάρχου; «Όποτε θέλουμε. Εμείς το βάζουμε»!

Αυτό θα πει δημοκρατία και πολιτικός πολιτισμός και σεβασμός προς την αντιπολίτευση!

Άλλο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε την πρόσληψη δεύτερης παρτίδας διμηνιτών, λόγω κατεπειγουσών αναγκών, και πέρασε ομόφωνα.

Για την επανασύσταση ή μη της Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν.4325/2015, έγινε ενημέρωση ότι από τους δεκαεπτά δημοτικούς αστυνομικούς αίτηση επαναφοράς έκαναν οι εννέα. Η αντιπολίτευση συμφώνησε με την κ. Παπαδοπούλου να ψηφίζει λευκό, λόγω της αντίθεσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όπως είπε, που θεωρούσε τη δημοτική αστυνομία συμπλήρωμα της ΕΛ.ΑΣ. Όμως από τη στιγμή που πήραν υποσχέσεις για δουλειά τόσοι άνθρωποι, όπως υποστήριξε, δεν μπορεί να είναι αρνητική.

Ο κ. Παπανικολάου συμφώνησε στην επανασύσταση, τονίζοντας όμως ότι μόνο εννέα δε φτάνουν για να καλύψουν τον δήμο.

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου