Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Εκδήλωση για τη Σοφία Βέμπο και τους πεσόντες του ’40 στην Καλλίπολη

Ο Δήμος Σκύδρας, τίμησε σήμερα τη μνήμη της Σοφίας Βέμπο και τους πεσόντες του έπους του ’40.
Το άγαλμα της Βέμπο, βρίσκεται στο χωριό Καλλίπολη της Σκύδρας και δημιουργήθηκε με τη συνδρομή του Συλλόγου Ανατολικοθρακιωτων Ν.Πέλλας και του αείμνηστου Λάμπη Γερεμτζέ. Η κορυφαία Ελληνίδα καλλιτέχνης γεννήθηκε το 1910 στην Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης και άφησε ανεξίτηλο το όνομά της στην ελληνική πολιτιστική ιστορία, όταν έγινε η εθνική φωνή που εμψύχωνε τους Έλληνες στρατιώτες στο μέτωπο, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σκύδρας, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καλλίπολης, ο Σύλλογος Ανατολικοθρακιωτών Ν. Πέλλας και το Δημοτικό Σχολείο Καλλίπολης «Σοφία Βέμπο» μπροστά στην προτομή της τραγουδίστριας της «Νίκης», με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής ορχήστρας δήμου Σκύδρας.


Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της ΝΔ Διονύσης Σταμενίτης, Λάκης Βασιλειάδης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Τζάκρη, ο αντιπεριφερειάρχης Δάνης Τζαμτζής, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, η Αντιδήμαρχος Μαρία Γιακαμόζη, αλλά και σύμβουλοι από τον δήμο Πέλλας, όπως η Αναστασία Δαρδανελιώτη και η Κική Παπαδοπούλου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου