Sunday, 28 April, 2024

Εκδηλώσεις μνήμης στην θέση “Πάτημα” για τους πεσόντες αεροπόρους

Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής στην Παναγίτσα, για τους πεσόντες αεροπόρους στις 23-6-1947 στο Πάτημα.
Πραγματοποιήθηκε σε έντονο συγκινησιακό κλίμα, σήμερα 18 Ιουνίου 2018 η εκδήλωση τιμής στους Πεσόντες Αεροπόρους στη θέση ΠΑΤΗΜΑ στο Καιμάκτσαλαν, από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΑΑΑ.


Η εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στους πεσόντες αεροπόρους Υπ/σγούς ΤΑΓΚΑΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ και ΝΕΟΧΩΡΙΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ και ταυτόχρονα δέηση μνήμης σε όλους εκείνους που έπεσαν υπέρ πατρίδος.


Οι δύο αεροπόροι απογειώθηκαν με αεροσκάφος τύπου HARVARD την 22-6-1947, από την αεροπορική βάση Σέδες σε αποστολή αναγνώρισης και επιχειρούσαν στο όρος Καϊμακτσαλάν, όταν δέχθηκαν αντιαεροπορικά πυρά. Αποτέλεσμα να καταρριφθεί το αεροσκάφος στη θέση Πάτημα και οι δύο αεροπόροι να χάσουν άδοξα τη ζωή τους.
Οι Υπ/σγοί ΤΑΓΚΑΛΑΚΗΣ και ΝΕΟΧΩΡΙΤΗΣ θυσίασαν τη ζωή τους, πιστοί στον όρκο τους, για πίστη προς την Πατρίδα, την υπακοή στο σύνταγμα και στους νόμους, για ελευθερία, ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία, ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή μας.
Το γεγονός αυτό είναι ένα μικρό τμήμα δόξας μέσα από τις σελίδες της ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας, και δυστυχώς συνέβη σε μία τραγική, πολυτάραχη, θλιβερή περίοδο, του εμφυλίου πολέμου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου