Saturday, 27 April, 2024

Εκπαιδεύτηκε πριν λίγες ημέρες και βοήθησε γυναίκα που κατέρρευσε!

Εκπαιδεύτηκε πριν λίγες ημέρες και βοήθησε γυναίκα που κατέρρευσε!

Συντοπίτισσα μας συμμετείχε στο σεμινάριο ΚΑΡΠΑ-ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ και πρώτων βοηθειών που διοργάνωσε 04/02 ο σύλλογος μας ΣΥΜΒΑΔΙ-ΖΩ σε συνεργασία με τον καταξιωμένο οργανισμό Kids Save Lives.
Στις 18/02 σε παρέα που έτρωγαν σε εστιατόριο της περιοχής Νάουσας, γυναίκα κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων. Η πιστοποιημένη πλέον ανανήπτρια δε δίστασε στιγμή να κάνει πράξη όσα έμαθε.
Απομάκρυνε τον κόσμο γύρω της, δοκίμασε αν η γυναίκα αντιδρά. Κάλεσε ασθενοφόρο. Στο μεταξύ η γυναίκα απέκτησε και πάλι τις αισθήσεις της. Η διασώστρια την έβαλε σε πλάγια θέση ασφαλείας, όπως της είχαν διδάξει πριν λίγες ημέρες οι εκπαιδευτές της, αναμένοντας το ασθενοφόρο. Άνθρωποι του ΕΚΑΒ παρέλαβαν την γυναίκα η οποία είναι καλά στην υγείας της.
Το περιστατικό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η εκπαίδευση σώζει ζωές! Μέσα από τα σεμινάρια της συνδιοργάνωσης Συμβαδί-ζω & Kids Save Lives έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 70 άνθρωποι στην γύρω περιοχή μας. Αυτοί μαζί με την ύπαρξη 2 απινιδωτών, δωρεά ιδιωτών μέσω του συλλόγου μας, χτίζουν ένα δίχτυ ασφαλείας που δεν υπήρχε στο παρελθόν.
Το μόνο που ζητάμε από εσάς είναι να μπείτε την εφαρμογή iSAVElives είτε διαθέτετε android είτε ios περιβάλλον. Εκεί με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορέσετε να ειδοποιήσετε τους πιστοποιημένους διασώστες σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων σε περίπτωση περιστατικού. Η εφαρμογή θα στείλει ακριβώς το σημείο GPS όπου βρίσκεται το περιστατικό και θα κερδίσουμε πολύτιμα δευτερόλεπτα.
Αμαλία εύγε, μπράβο σου, που δε δίστασες στιγμή να κάνεις πράξη όσα έμαθες!
Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου