Sunday, 28 April, 2024

Παναγιώτα Δόση: Ρεκόρ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Με άλμα που έφτασε τα 1,90μ ύψος η Παναγιώτα Δόση κατάφερε να καταρρίψει ένα ακόμα ατομικό της ρεκόρ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Ως ανερχόμενη αθλήτρια, μας έχει συνηθίσει σε εντυπωσιακές επιδόσεις και μεγάλες επιτυχίες, όπως συνέβη και την περασμένη Κυριακή όπου τα χειροκροτήματα του κοινού και οι κραυγές πανηγυρισμού της Παναγιώτας κατέκλεισαν το στάδιο.

Το άλμα εις ύψος των γυναικών θεωρούνταν από την αρχή ένα από τα αγωνίσματα που θα προσέφεραν αρκετό θέαμα φέτος, αφού για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, δύο άλτριες του ύψους βρίσκονται σε επίπεδο που θα κοντράρονταν για τη νίκη στο εκατοστό και το hype γύρω από τον αγώνα τους, προσέφερε περίσσια αδρεναλίνη στο κοινό.

Η Παναγιώτα μπορεί να προέρχεται από τραυματισμό όμως αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην επίδοσή της. Από το 1.77μ, στο 1.81μ, 1.84μ, 1.86μ έως και το 1.88μ, ρεκόρ της στον κλειστό στίβο.

Η πρόκληση όμως για το νέο ρεκόρ ήταν τόσο δελεαστική που αποφάσισε να την αποδεχθεί. Αφήνει το 1.88μ και κρατάει δύναμη για το πολυπόθητο 1.90μ, το ύψος που θα της έδινε και επίσημα το εισιτήριο για το επόμενο επίπεδο στο αγώνισμα. Το 1.90μ για εκείνη θα ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα, ένα ακόμη σκαλοπάτι στην άνοδό της. Χρειάστηκε να εξαντλήσει τις ευκαιρίες της και να χρησιμοποιήσει και τα τρία άλματά της, αλλά λίγη σημασία έχει αυτό, αφού ο αγώνας δεν τελειώνει, αν δεν εξαντληθούν οι ευκαιρίες. Το τρίτο άλμα της αποδείχθηκε τελικά πως ήταν αυτό το επιπλέον βήμα που θα την ανέβαζε στο επόμενο σκαλοπάτι.

Το μήκος και οι κούρσες των εμποδίων που γίνονταν παράλληλα χρειάστηκε να σταματήσουν αφού η φόρα που απαιτούνταν να πάρει ήταν τόσο μεγάλη που χρειαζόταν το στάδιο κατ’ αποκλειστικότητα, για λίγο. Στο πέρασμα του πήχη ο στόχος της Παναγιώτας επιτεύχθηκε και το χειροκρότημα του κοινού κατέκλεισε το ΣΕΦ!

Τώρα, η Παναγιώτα ετοιμάζεται για νέες «πτήσεις» με ακόμη μεγαλύτερα φτερά και με σκοπό, οι πανηγυρισμοί της να ακουστούν παγκοσμίως, αντιμετωπίζοντας άλλες κορυφαίες αθλήτριες του άλματος εις ύψος, όπως η Red Bull αθλήτρια, Vashti Cunningham που πρόσφατα κέρδισε το χρυσό στο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου USATF, με άλμα 1.92μ.

Κάποια από τα ρεκόρ της:

1,91 μ. Βαλκανικό Πρωτάθλημα Α/Γ, Κράλιεβο 23/7/2023

1,90 μ. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού, 18/2/2024

Διακρίσεις τα τελευταία χρόνια:

2023 2η θέση 1,89μ./1,81μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, Έσπο

2021 10η θέση 1,80μ./1,78 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, Ταλίν

2019 7η θέση 1,84 μ./1,81 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, Μπορός

2018 1η θέση 1.77μ. Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα, Μαρόκο

Η Παναγιώτα Δόση γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Είναι πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος και πλέον προπονείται στο Ολυμπιακό Προπονητήριο ΟΑΚΑ της Αθήνας. Παράλληλα με τον πρωταθλητισμό, είναι πτυχιούχος στην Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Έχει εκπροσωπήσει την Εθνική Ομάδα σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις, με μεγαλύτερη διάκριση το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Έσπο της Φιλανδίας το 2023. Την ίδια χρονιά κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό Α/Γ με επίδοση 1.91, που της εξασφάλισε και την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ της Βουδαπέστης. Μετά από αυτήν τη επιτυχημένη αγωνιστική σεζόν του 2023, βρίσκεται εντός της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024 καθώς και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ της Ρώμης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου