Monday, 6 May, 2024

Εμπορικός σύλλογος Έδεσσας: Στηρίζει την προσπάθεια για την αναβάθμιση του νοσοκομείου

O Εμπορικός Σύλλογος Έδεσσας στηρίζει τις δράσεις υπέρ της αναβάθμισης του Νοσοκομείου Έδεσσας συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που έλαβε μέρος την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023.

Παρακάτω ακολουθεί ο λόγος του Προέδρου Αναστάσιου Μποζίνη:

“Τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας τα γνωρίζετε, τα ακούσατε νωρίτερα. Την σπουδαιότητα τους,  την γνωρίζετε επίσης – άλλωστε γι΄αυτό είστε σήμερα εδώ.

Θα σας πω δυο λόγια για τον αγώνα που κάνει η συντονιστική επιτροπή και οι σύλλογοι που την πλαισιώνουν και την στηρίζουν.

Ο αγώνας για την σωτηρία του Νοσοκομείου μας δεν ξεκίνησε σήμερα, ούτε και θα τελειώσει σήμερα. Ξεκίνησε εδώ και μήνες με αλλεπάλληλες συναντήσεις με αρμόδιους, με τον διοικητή, με φορείς, με επιστολές στο υπουργείο υγείας, στους βουλευτές μας, στα ανώτερα συλλογικά μας όργανα, για να παρέμβουν, να ενημερώσουν, να βοηθήσουν όσο μπορούν.

«Είμαστε εδώ, για να φωνάξουμε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο μας»   

«Είμαστε εδώ, γιατί η Υγεία μας κινδυνεύει». «Δεν συγκεντρωθήκαμε για να κάνουμε αντιπολίτευση».

Είμαστε δίπλα στο Νοσοκομείο μας, στηρίζουμε τους γιατρούς και το προσωπικό. Το Νοσοκομείο μας είναι ακόμα ανοιχτό και ζωντανό χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που εργάζονται με υπερωρίες και απανωτές εφημερίες. Στην περιοχή μας δεν μπορεί να υπάρξει καμιά προοπτική ανάπτυξης χωρίς τις απαραίτητες παροχές υγείας, γιατί έχουμε κάκιστο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και ουσιαστικά είμαστε απομονωμένοι. Ακούμε και μαθαίνουμε τελευταία πως έχει προαποφασιστεί η συγχώνευση του Νοσοκομείου μας, με αυτό τον Γιαννιτσών και το κλείσιμο ορισμένων κλινικών.

Αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε.

Αυτό να το ξεχάσουν. Επαναλαμβάνω. Αυτό να το ξεχάσουν!

Σήμερα είναι αναγκαία, περισσότερο από ποτέ, η ενίσχυση του Νοσοκομείου, για να αντιστραφεί η φθίνουσα πορεία του και καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πάρει το μήνυμα της σημερινής συγκέντρωσης και να βοηθήσει, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που το ταλανίζουν και έχουν απορυθμίσει τη λειτουργία του. Δεν ζητάμε, αλλά απαιτούμε. Το απαιτούμε, σήμερα, όλοι εμείς εδώ, οι πολίτες όλης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Όλοι μαζί ενωμένοι μια γροθιά χωρίς ομάδες, κόμματα και χρώματα, όλοι μαζί ενωμένοι το απαιτούμε από αυτούς που αποφασίζουν για τις τύχες μας. Να βρουν τις λύσεις, να βρουν τα κονδύλια, όχι απλά να σώσουν το Νοσοκομείο μας, αλλά και να το αναβαθμίσουν και να το εκσυγχρονίσουν, ώστε να ξαναγίνει το στολίδι μας. Και είμαι σίγουρος, πως ενωμένοι, στο τέλος θα νικήσουμε.

Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε, γιατί το οφείλουμε στις επόμενες γενιές, στα παιδιά αυτού του τόπου, το οφείλουμε στην πόλη μας!”

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου