Sunday, 5 May, 2024

Επιστολή στην Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ουρανία Αντωνοπούλου από το ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας

Ανοιχτή επιστολή στην Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ουρανία Αντωνοπούλου σχετικά με την αδικία που υφίσταται ο Δήμος Έδεσσας και όλος ο Νομός από τον αποκλεισμό του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Με αφορμή τις επιλογές για την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και για την κατάφωρη αδικία σε βάρος του Νομού, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Έδεσσας, απέστειλε την παρακάτω ανοιχτή επιστολή στην Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ουρανία Αντωνοπούλου:

‘’Κυρία Υπουργέ,

            Παρακολουθώντας συνεχώς την επικαιρότητα, γίναμε κοινωνοί της έναρξης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που αφορούν 51 Δήμους της χώρας.

            Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι κανείς από τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το πρόγραμμα.

            Όπως μάλιστα πληροφορηθήκαμε, αυτή η επιλογή βασίζετε σε στατιστικά στοιχεία, που επιτρέψτε μας να πούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν την ουσία και δεν δείχνουν την πραγματική διάσταση του προβλήματος, που υπάρχει και στο δικό μας τόπο.

            Οι νέοι της περιοχής μας ειδικότερα, βιώνουν δραματικές καταστάσεις, σε ότι αφορά την ανεργία. Και εδώ επιτρέψτε μας να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα δεν το αντιμετωπίζουμε αριθμητικά, αλλά στην ανθρώπινη διάσταση του.

            Σε ότι αφορά την καταγραφή της ανεργίας, μέσω ΟΑΕΔ, γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμάς, ότι σε αυτήν την υπηρεσία προσφεύγει λιγοστός κόσμος, από αυτούς που πραγματικά αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας.

Και εδώ σας θέτουμε το εξής ερώτημα: Η πόλη της Έδεσσας για παράδειγμα, που είχε επιλεγεί μέσα ως πρώτη της χώρας για το συμπληρωματικό εισόδημα, δείχνοντας έτσι και το μέγεθος της φτώχειας που υπάρχει, γιατί άραγε αγνοήθηκε από την επιλογή των 51 Δήμων της Χώρας;

            Πόσο δίκαιο είναι η Ημαθία να διαθέτει τρείς Δήμους μέσα στους 51 και η Πέλλα κανένα;

            Θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα, που αυτόματα θα αναιρούσαν την επιλογή σας.

            Αυτό όμως, που μπορούμε να σας πούμε σίγουρα, ότι με την συγκεκριμένη απόφαση σας, στερείτε έστω και για ένα οκτάμηνο το χαμόγελο και την ελπίδα, από χιλιάδες κόσμου στην περιοχή μας, που ανέμεναν με αγωνία αυτό το πρόγραμμα.

            Σε αυτήν την περίπτωση , δεν θα μπούμε στην λογική του ‘’διαίρει και βασίλευε’’ εξαιτίας αυτής της απόφασης, καθώς το πρόβλημα της ανεργίας, το βιώνουν… υπομονετικά μόνο όσοι το ξέρουν.

            Αυτό όμως, που ζητούμε είναι οι επιλογές να μην γίνονται με βάση τα κριτήρια, που πολλές φορές είναι εξωπραγματικά, ακόμα και περίεργα.

            Σας καλούμε λοιπόν, έστω και την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσετε αυτή την απόφαση, προσθέτοντας και έναν Δήμο του Νομού και σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την περιοχή μας, για να γνωρίσετε και από κοντά το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει στον τόπο μας.’’

Ο Πρόεδρος

ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας

Αντώνης Μπουρδάνης

Επιστολή στην Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Ουρανία Αντωνοπούλου από το ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου