Saturday, 27 April, 2024

Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών: Επιμόρφωση μαθητών στη Βιέννη

Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών: Επιμόρφωση μαθητών στη Βιέννη

«Σχολικές ευκαιρίες για ευρωπαϊκή εμπειρία από πρώτο χέρι»

14  μαθητές από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών τοποθετήθηκαν για δύο εβδομάδες σε επιχειρήσεις στη Βιέννη, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA1 με κωδικό 2023-1-EL01-KA122-VET-0001337047.

Οι μαθητές που συμμετείχαν φοιτούν στους τομείς Οικονομίας-Διοίκησης, Νοσηλευτικής, Πληροφορικής, Μηχανολογίας και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο εξωτερικό ασκήθηκαν σε αντικείμενα σχετικά με τις ειδικότητές τους. 

Εκτός από την εργασιακή εμπειρία οι μαθητές περιηγήθηκαν σε σημαντικά ιστορικά μνημεία, μουσεία και αξιοθέατα της Βιέννης και ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της πόλης.

Απέκτησαν δεξιότητες στην επικοινωνία, στην κατανόηση της διαφορετικότητας και ενίσχυσαν την αίσθηση του Ευρωπαίου πολίτη. Επίσης, εξασκήθηκαν στην αγγλική γλώσσα σε πραγματικές συνθήκες επικοινωνίας και συνειδητοποίησαν τη σημαντικότητά της. Οι συμμετέχοντες θα μεταφέρουν τα οφέλη της εμπειρίας τους στην υπόλοιπη σχολική κοινότητα με δραστηριότητες διάχυσης της δράσης τους, όπως επεξεργασία βίντεο με τις εντυπώσεις τους για ανάρτηση στην ιστοσελίδα και το FB του σχολείου τους, καταγραφή σχολίων για την εμπειρία τους και προετοιμασία παρουσίασης με υλικό τεκμηρίωσης από τη μετακίνηση.

Η Διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών Καρύπη Μαρία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου