Saturday, 27 April, 2024

Η παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ” για τις έδρες της ΠΕ Πέλλας, στις Περιφερειακές Εκλογές

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που έχουμε εκλεγεί με τον συνδυασμό «ΑΛΛΑΓΗ» στην Περιφερειακή  Ενότητα της Πέλλας και των Σερρών παραλάβαμε την (υπ’ αριθμ. 343/2024) απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, η οποία απορρίπτει ως απαράδεκτη την ένσταση που είχε κατατεθεί εναντίον μας για τα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών από τους υποψηφίους: 1. Απόστολο Φάκκα, 2. Ουρανία Αντωνίου και 3. Δημήτριο Καρυπίδη με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η ελληνική Δικαιοσύνη επιβεβαιώνοντας τη νομιμότητα των αποτελεσμάτων βάζει τέλος στη δικαστική διαμάχη που μας κοστίζει σε κόπο, χρόνο και έξοδα τους τελευταίους 4 μήνες αιτιολογώντας μάλιστα το πολύ ενδιαφέρον σκεπτικό της απόφασης. Ειδικότερα καταδεικνύει ότι η ένσταση απορρίπτεται ως απαράδεκτη, διότι δε γίνεται από τη μια οι διαμαρτυρόμενοι να αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα του νόμου που με 60% των ψήφων έδωσε 66% των εδρών στον συνδυασμό της Αλληλεγγύης και από την άλλη να τον αμφισβητούν μόνο για τις επιδικαζόμενες έδρες που αποδόθηκαν σε εμάς. Ζητήθηκε ο νόμος να κριθεί αντισυνταγματικός αλά καρτ, μόνο στο τμήμα που θεωρούν ότι τους συμφέρει. Επιλέχτηκε έτσι να στραφούν εναντίον ημών και όχι εναντίον των συνυποψηφίων τους από την «Αλληλεγγύη» των οποίων τις έδρες διεκδικούν, αφού θα έπρεπε κατά το σκεπτικό τους να χάσουν κάποιοι δικοί τους συνυποψήφιοι τις έδρες τους σε άλλες περιοχές χωρίς να αλλάξει το πλήθος των 40 εδρών που δίνονται στον συνδυασμό τους. 40 έδρες που είναι περισσότερες από όσες αναλογούν στο ποσοστό τους και προκύπτουν από το πλειοψηφικό σύστημα που η Νέα Δημοκρατία έφερε στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ευχαριστώντας ιδιαίτερα την Καλλιόπη Βαλταδώρου που μας εκπροσώπησε ως δικηγόρος και στοιχειοθέτησε την τρωτότητα της ένστασης, δεσμευόμαστε πλέον ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η ισχυρή πλειοψηφία της παράταξης που προχώρησε και στην προκειμένη ένσταση, εμείς θα προσπαθήσουμε να εκπροσωπήσουμε επάξια τους ψηφοφόρους όχι μόνο των Περιφερειακών Ενοτήτων μας, αλλά και τους ψηφοφόρους του συνδυασμού μας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία χάρη στην ψήφο των οποίων εκλεγήκαμε.

 Παπαδημητρίου Μαρία, Περιφερειακή Σύμβουλος Σερρών

Χατζόγλου Φώτιος, Περιφερειακός Σύμβουλος Πέλλας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου