Friday, 26 April, 2024

Ηλίας Ελευθεριάδης: Χαιρόμαστε που ο δήμαρχος ανακάλυψε το Πάικο και μιλά για αξιοποίηση!

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Γιαννιτσών και δήμου Πέλλας Ηλίας Ελευθεριάδης αναφερόμενος σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Πέλλας

με φορείς για την αξιοποίηση του Πάικου, σχολιάζει:

Με χαρά διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δήμου Πέλλας (*μόνο στο φβ κατόπιν… ‘εορτής’, όχι κάποια επίσημη πρόσκληση προηγούμενα ή δελτίο τύπου ακολούθως) που ανακάλυψε τον ορεινό όγκο του Πάικου στην περιοχή μετά από 10 χρόνια και αποφάσισε να κάνει κάτι για την αξιοποίηση του. Εκφράζουμε όμως τη λύπη μας και την δυσαρέσκεια μας, γιατί σε αυτή την πρώτη σύσκεψη δεν κλήθηκε ο μεγαλύτερος σε αριθμό μελών σύλλογος του δήμου μας. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Γιαννιτσών που αριθμεί 1000 ενεργά μέλη. Είναι οι άνθρωποι που έχουν άμεση και καθημερινή σχέση με το βουνό και την ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο σε κυνηγετική περίοδο, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι άνθρωποι που γνωρίζουν και τα πιο δύσβατα σημεία του Πάικου και που σίγουρα κάτι θα είχαν να προσθέσουν ως πληροφορία στην προσπάθεια προστασίας του βουνού και του δάσους. Θέλοντας καλοπροαίρετα να πιστέψουμε πως δεν ήμασταν ανεπιθύμητοι, ενημερώνουμε το γραφείο του δημάρχου πως τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου είναι εδώ και έχουν προτάσεις που μπορούν να καταθέσουν. Αναμένουμε ως κάτοικοι και δημότες του δήμου Πέλλας να δουλέψουμε ομαδικά για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Πέλλας και η ΔΗΚΕΠΑΠ στη σελίδα τους στο φβ

Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος: «Στον δήμο μας δεν αφήνουμε καμία πρόσκληση αναξιοποίητη»

«Εν αναμονή σχετικής πρόσκλησης από το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 συζητήσαμε σήμερα τις δυνατότητες ανάπτυξης και περαιτέρω αξιοποίησης του Πάικου

Με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων συλλόγων και με την καθοδήγηση δυο εξαίρετων καθηγητών του τμήματος Δασολογίας Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ: του συντοπίτη μας Γαρύφαλλου Αραμπατζή και του κ. Απόστολου Κανταρτζή, συζητήσαμε για τη διάνοιξη, σήμανση, συντήρηση ορειβατικών και πεζοπορικών μονοπατιών καθώς και για την προοπτική δημιουργίας μελισσοκομικού πάρκου.

Ευχαριστώ τους εκπροσώπους του ΕΟΣ, ΦΟΟΓ, ΟΜΓ, της ομάδας ποδηλασίας-mountain bike, του μελισσοκομικού συλλόγου, καθώς και τους ιδιώτες μελισσοκόμους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για τις ιδέες και τις προτάσεις τους.

Η γνώση υπάρχει, η αγάπη και το μεράκι όλων είναι δεδομένα… πάμε λοιπόν μαζί να ετοιμάσουμε την καλύτερη πρόταση! Τα νεότερα στη συνάντηση της επόμενης εβδομάδας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου