Sunday, 5 May, 2024

Η Κρύα Βρύση μπορεί να γίνει ανεξάρτητος δήμος με τις αλλαγές στο χωροταξικό;

Την ύπαρξη 90 αιτημάτων από δήμους και φορείς για αλλαγές στο χωροταξικό, γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Χαρίτσης, στη διάρκεια της συνάντησης του, με το Δ.Σ της ΚΕΔΕ.
Μάλιστα ο υπουργός εξήγγειλε ότι ορισμένα από τα συγκεκριμένα αιτήματα, θα γίνουν αποδεκτά και θα υπάρξουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις, όπου όμως υπάρχουν ομοφωνίες.
Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει συνολικά το θέμα, λίγους μήνες πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Για αλλαγές στο χωροταξικό των δήμων, είχε δεσμευτεί και ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος είχε υποσχεθεί να το συμπεριλάβει στον «Κλεισθένη 1», χωρίς ωστόσο να το υλοποιήσει, παρότι υπήρξε και σχετικό πόρισμα αρμόδιας επιτροπής.
Μέσα στα αιτήματα και αυτό του πρώην δήμου Κρύας Βρύσης, που η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Κρύας Βρύσης με το αίτημα: «Δήμος ξανά στην Κρύα Βρύση» δεν έχει σταματήσει να υλοποιεί κινήσεις – δείτε εδώ – για να επανέλθει ως ανεξάρτητος ο δήμος, συλλέγοντας μάλιστα πάνω από 5.000 υπογραφές.

Δείτε εδώ τις κινήσεις από το 2016
Αναμονή εξελίξεων λοιπόν, ή λόγω επικείμενων εκλογών δε θα αγγίξει κανείς προς το παρόν το θέμα; Επιπλέον, πρέπει να υπάρξει συμφωνία με το ΔΣ Πέλλας και αν κρίνουμε από το λόγο του δημάρχου στα εγκαίνια της “Pella agro”, έχοντας απέναντί του την Ομάδα Πρωτοβουλίας και το πανό τους, είπε ότι: “Δεν υπάρχει δήμος Πέλλας χωρίς την Κρύα Βρύση”! Θα τεθεί το θέμα στο επόμενο ΔΣ;

Πέρυσι “έπεσαν” μέχρι και μηνύσεις γιατί κάποιοι… κάποιες ενοχλήθηκαν από την Ομάδα… Δείτε εδώ και εδώ τι έγινε με την Ομάδα Πρωτοβουλίας το 2016 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου