Friday, 26 April, 2024

Η “τοξική” Αναπτυξιακή Κάμπου στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας

Η “τοξική” Αναπτυξιακή Κάμπου στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας

Το πρώτο θέμα που τέθηκε προ ημερήσιας αφορούσε την επικαιροποίηση της εκκαθάρισης της ”Αναπτυξιακής Κάμπου ” ειπώθηκαν εξωφρενικά πράγματα για τη δράση και τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας της.

«Αναλάβαμε ένα βαρύ έργο. Αυτό της εκκαθάρισης της ‘τοξικής’ Αναπτυξιακής Κάμπου. Τα όσα είδαμε εμείς, αλλά και οι ελεγκτές είναι πρωτόγνωρα. Αποτελεί ίσως την πιο τοξική επιχείρηση, τα χρέη της οποίας εξαιτίας της ρουσφετολογικής της λειτουργίας φορτώθηκαν στους δημότες μας. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε γι αυτό και κινούμε όλες τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών» σημείωσε ο δήμαρχος Πέλλας.

Η Εταιρία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1993 και είχε κύριους μετόχους τους πρώην δήμους Πέλλας που κατείχαν το μεγαλύτερο ποσοστό ενώ υποτίθεται έκανε διαχείριση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σε επίπεδο μελετών. Τα ανοίγματα ωστόσο της Εταιρίας ήταν πολύ μεγάλα ενώ υπάρχει και ποινική δίωξη εναντίον 18 πρώην δημοτικών συμβούλων του πρώην δήμου Κρύας Βρύσης επί δημαρχίας του Χ. Ουραηλίδη όταν καταγγέλθηκε ότι μεταφέρονταν χρήματα του πρώην δήμου, στην Αναπτυξιακή.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, στα μέσα Φεβρουαρίου 2015, οι υποχρεώσεις της Εταιρίας, μη επικαιροποιημένες είναι, μεταξύ άλλων:

– 550.000 ευρώ προς ΔΟΥ

– 100.000 ευρώ προς ΙΚΑ

– 315.000 ευρώ για εργολάβο

……

Τα χρέη όμως τρέχουν και ήδη με τις προσαυξήσεις το ποσό ξεπερνά στο σύνολο το 1300.000.000 ευρώ!

Λεπτομέρειες και τα υπόλοιπα στοιχεία στο επόμενο φύλλο του ”Λόγου της Πέλλας” 24 Ιουνίου.

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου