Monday, 6 May, 2024

Θεοδώρα Τζάκρη: Δρομολογείται η ίδρυση Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) στα Γιαννιτσά

Από το γραφείο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης δρομολογείται άμεσα από την 3η ΥΠΕ

η ίδρυση Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στα Γιαννιτσά εντός της οποίας θα λειτουργούν ιατρεία στις ειδικότητες της Παιδιατρικής, της Γενικής Ιατρικής – Παθολογίας.
Στόχος είναι η αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών από τα περιστατικά που χρήζουν μόνο πρωτοβάθμια περίθαλψη ή συνταγογράφηση, ώστε το Νοσοκομείο να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των περιστατικών της Β’ Βάθμιας Περίθαλψης (νοσηλεία).
Η νέα ΤΟ.Μ.Υ. θα λειτουργήσει εντός της πόλης των Γιαννιτσών και πιο συγκεκριμένα στο κτήριο του Παλαιού Νοσοκομείου Γιαννιτσών (Πολύκεντρο) που ανήκει στην ιδιοκτησία του Νοσοκομείου. Το κτήριο βρίσκεται σε προνομιακή θέση (πεζόδρομος Γιαννιτσών) είναι άμεσα προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες του Δήμου Πέλλας, βρίσκεται σε συγκοινωνιακή σύνδεση με όλο τον Δήμο είναι ασφαλές και με μεγάλο αύλειο χώρο και μπορεί να καταστεί άμεσα λειτουργικό με τις μικρότερες δυνατές δαπάνες για το δημόσιο.
Μια τέτοια δομή στο κέντρο της πόλης θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, ενώ αξιοποιεί παράλληλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιουσία του νοσοκομείου Γιαννιτσών προς όφελος όλων των πολιτών του Δήμου Πέλλας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου